Megdöbbentő tények a kihalás szélére került nagymacskákról

Tudta, hogy Afrikában az oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. egyedszáma 90%-kal csökkent az elmúlt ötven évben? Hogy napjainkban egyes becslések szerint már több tigris10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. él fogságban, mint a természetben? És hogy a gepárdokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. már eredeti élőhelyeik 75%-áról kipusztultak? A NatGeoÉlőben az űrből. Wild csatornaÍgy mászik fel a patkány a wc-csészébe. tematikus programsorozata a nagymacskák10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo WildVad Kongó.

Sebesség. Erő. Intelligencia. Szépség. A nagymacskák évmilliók óta élőhelyük csúcsragozói és az állatvilág legnagyszerűbb vadászai, mára azonban az emberi civilizáció hatására, és az orvvadászoknak köszönhetően szinte minden nagymacskaTöbbféle tigris létezik, mint hinnénk. faj veszélyeztetetté vált. Védelmüket a National GeographicBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. Society kiemelt fontosságú ügyként kezeli, amelyhez kapcsolódóan a Nat GeoCsodálatos fotók a National Geographic Traveler pályázatán. Wild csatorna immár ötödik éve tűzi műsorra a Nagymacskák hete programsorozatot, hogy felhívja a figyelmet az oroszlánokat és társaikat fenyegető halálos veszélyre.

A tematikus hét egy nem mindennapi nyitófilmmel indult. Az Oroszlánok birodalma című rendkívüli alkotásban Boone Smith nyomolvasóval találkozunk, aki egy oroszlánfalka mohó lakmározását követi figyelemmel, méghozzá közvetlen közelről. A férfi ugyanis vállalja a cseppet sem veszélytelen kihívást, hogy egy plexifalú dobozban kihelyezzék egy falka kellős közepére.

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

A Nagymacskák hete programsorozat a National Geographic Society ‘Big Cats Initiative’ elnevezésű természetvédelmi programjához kapcsolódik. “Nincs több késlekedni való időnk a nagymacskákkal kapcsolatban” – mondja a természetfilmjeivel és állatvédő tevékenységével világhírnevet szerzett Dereck Joubert. “Olyan ütemben csökken az egyedszámuk, hogy amennyiben nem cselekszünk azonnal, világszerte a kihalásA kihalás szélén áll a szibériai tigris. szélére kerülnek. Meg kell fordítanunk a folyamatokat, most.”

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

5 megdöbbentő tény a nagymacskákról

 

A Nagymacskák hete műsorai február 15-22. között láthatóak a NatGeo Wildon! További információk itt: natgeotv 

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

Forrás: NatGeo Wild


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!