Megdöbbentő tények a kihalás szélére került nagymacskákról

Tudta, hogy Afrikában az oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. egyedszáma 90%-kal csökkent az elmúlt ötven évben? Hogy napjainkban egyes becslések szerint már több tigris10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. él fogságban, mint a természetben? És hogy a gepárdokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. már eredeti élőhelyeik 75%-áról kipusztultak? A NatGeoÉlőben az űrből. Wild csatornaA világ 6 legszebb csatornája. tematikus programsorozata a nagymacskák10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo WildVad Kongó.

Sebesség. Erő. Intelligencia. Szépség. A nagymacskák évmilliók óta élőhelyük csúcsragozói és az állatvilág legnagyszerűbb vadászai, mára azonban az emberi civilizáció hatására, és az orvvadászoknak köszönhetően szinte minden nagymacska Visszatelepítik a hiúzt a brit vadvilágba . faj veszélyeztetetté vált. Védelmüket a National GeographicBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. Society kiemelt fontosságú ügyként kezeli, amelyhez kapcsolódóan a Nat GeoCsodálatos fotók a National Geographic Traveler pályázatán. Wild csatorna immár ötödik éve tűzi műsorra a Nagymacskák hete programsorozatot, hogy felhívja a figyelmet az oroszlánokat és társaikat fenyegető halálos veszélyre.

A tematikus hét egy nem mindennapi nyitófilmmel indult. Az Oroszlánok birodalma című rendkívüli alkotásban Boone Smith nyomolvasóval találkozunk, aki egy oroszlánfalka mohó lakmározását követi figyelemmel, méghozzá közvetlen közelről. A férfi ugyanis vállalja a cseppet sem veszélytelen kihívást, hogy egy plexifalú dobozban kihelyezzék egy falka kellős közepére.

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

A Nagymacskák hete programsorozat a National Geographic Society ‘Big Cats Initiative’ elnevezésű természetvédelmi programjához kapcsolódik. “Nincs több késlekedni való időnk a nagymacskákkal kapcsolatban” – mondja a természetfilmjeivel és állatvédő tevékenységével világhírnevet szerzett Dereck Joubert. “Olyan ütemben csökken az egyedszámuk, hogy amennyiben nem cselekszünk azonnal, világszerte a kihalásA kihalás szélén áll a szibériai tigris. szélére kerülnek. Meg kell fordítanunk a folyamatokat, most.”

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

5 megdöbbentő tény a nagymacskákról

 

A Nagymacskák hete műsorai február 15-22. között láthatóak a NatGeo Wildon! További információk itt: natgeotv 

Nagymacskák hete
Fotó: NatGeo Wild

Forrás: NatGeo Wild


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!