Kereskedelmi űrkikötő építését tervezi Nagy-Britannia

Kereskedelmi űrkikötő építését tervezi Nagy-BritanniaSikeresen tesztelték a világ legnagyobb légi járművét. . A világűrbe induló járatok “pályaudvarának” 2018-ra kellene elkészülnie, a nyolc lehetséges helyszín között hat skóciai, egy walesi és egy angliai is van – jelentette be Robert Goodwill brit légiközlekedési miniszter a Farnboroughban rendezett nemzetközi repülőgépipari szakvásáron. Az űrkikötő emberekkel induló missziók és kereskedelmi műholdak, sőt űrturisták forgalmát is bonyolítaná.

Űrkikötő

A helyszín kiválasztásakor az ország több pontja szóba került – tudósított a BBC hírportálja. A skót partokon fekvő Lossiemouth is szerepel a felsorolásban, korábban szakértők ezt a helyszínt tartották leginkább valószínűnek, mivel itt már üzemel egy nagy helikopter-repülőtérFura repülőterek 2 - Gibraltári repülőtér. , és a Virgin GalacticHamarosan megnyílik az első magánűrkikötő. nevű, űrutazásokat tervező vállalkozás vezetője, Richard Branson is kedvező helynek tartaná járatai indításához.

A Virgin Galactic első járatai az év végén indulnának egy erre a célra Új-Mexikóban épült repülőtérről. Az utasoknak egy 150 perces, száz kilométeres magasságba tartó repülésRadikálisan felgyorsulhat a repülés. ért körülbelül 120 ezer fontot (47 millió forint) kell fizetniük. Az út során mintegy hat perc súlytalanságban lenne részük. Amint az új-mexikói jártok elindulnak, a Virgin Galactic más városokban is űrkikötők nyitását tervezi, és skót miniszterekkel már tárgyal egy lehetséges lossiemouthi helyszínről.

Űrkikötő

Kedden Vince Cable brit gazdasági, innovációs és szakképzési miniszter elmondta: az űrrepülés “nagy üzlet”, az elmúlt két évben az ország űrkutatással kapcsolatos ipara 7,2 százalékkal növekedett, és körülbelül 34 ezer embert foglalkoztat. A terv bírálói szerint választási ígéretről van szó, ami a tervezett időn belül kivitelezhetetlen. Ez lenne az első, európai földElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. ön épített űrreptér. Nagy-Britanniának azonban alig van űrutazási tapasztalata, egyetlen asztronautát küldött eddig az űrbe: Helen Sharmant, aki egy orosz űrjármű fedélzetén utazott.

Űrkikötő

Űrkikötő

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!