Egy nemrég elkészült épület keltett nagy felháborodást a velenceiek körében

Egy egyszerű, kubista épület keltett nagy felháborodást a velenceiek körében. A Canal Grande partján álló fehér kocka sokak szerint ugyanis egyenesen förtelmes. A Calatrava-híd közelében álló épület, amely egy hotelKülönleges szállodák az állatok szerelmeseinek. szárnyaként készült el, 659 négyzetméteres és 19 szobával, valamint földalatti parkolóval is rendelkezik.

Velence

Velence

Az állványzatot az éveken át tartó munkálatok után a héten bontották el, ekkor vált láthatóvá teljes valójában a 9885 köbméteres kocka. “Az épület egy igazi ökölcsapás. Förtelmes és sértés VelenceHatalmas luxushajó Velence szűk lagúnáiban. számára és mindazok számára, akik világszerte szeretik ezt a várost” – mondta Salvatore Settis művészettörténész. Vittorio Sgarbi világhírű művészeti szakértő is kemény véleményt fogalmazott meg. “Szégyen ez az épület, azonnal le kellene bontani” – mondta.

Velence

Velence

hotel-5

A Hotel Santa Chiara tulajdonosai 2004-ben a község, majd 2008-ban a velencei műemlékvédelmi hatóság engedélyét is megkapták. Elio Dazzo, a hotel tulajdonosa eddig nem fordított figyelmet a projekt körül felmerült és a médiában elharapódzó vitára. A tiltakozások azonban most, hogy az épület láthatóvá vált, erőteljesebbé váltak. Az Il Gazzettino című velencei napilap nyilvánosságra hozta egy közvélemény-kutatás eredményét is, mely szerint a városlakók 87,7 százaléka borzasztónak találja az épületet.

Velence

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!