Behúzott egyet a kengurunak a kutyáját védelmező ausztrál férfi

Megdöbbentő dolog történt Ausztráliában egy vadászatra induló baráti társasággal, akik vaddisznó helyett egy termetes kenguruval találták szembe magukat. A túrán részt vevő Greig Tonkins nagyon meglepődött és megrémült, amikor észrevette, hogy a közelben lévő egyik hím kenguruÁllati barátság. megragadja kutyáját. A férfi azonnal odasietett, hogy segítsen kutyáján, akit a kenguru nem akart elereszteni. A férfi úgy döntött, hogy szembeszáll a kenguruval, akit egy ütéssel térített el végelegesen a szándékától. A meglepődött kenguru tétovázott ugyan egy kicsit, de végül visszavonulót fújt és elugrált a helyszínről.

kenguru-2

Szakértők szerint a férfi viselkedése akár az életébe is kerülhetett volna, hiszen a kenguruk"Balkezes" a kenguruk többsége. hatalmas erővel képesek rúgni. A videón látható hím is könnyedén halálos sérülést okozhatott volna a férfinak – mondta Marco Festa-Bianchet kenguruszakértő. Hozzátette, a kenguruk másik technikája, az hogy összetűzéseik során karmaikkal megpróbálják kikaparni az ellenfelük szemétEgy heti szemét - Gregg Segal megdöbbentő fotósorozata. . A videón szereplő állat szerinte egy nagyjából 10-15 éves hím lehet, ami közel két méter magas és megközelítőleg 80 kilogrammot nyomhat.

A szakértő azt is elmondta, hogy a kenguruk gyakran küzdenek meg a rájuk támadó dingókkal. A felvételen látható kenguru valószínűleg azért támadt a kutyára, mert dingónak vélte és attól tartott, hogy rá vadászik.

kenguru

Greig Tonkins eset kapcsán, ami egyébként sokakat nagyon felháborított, elmondta: úgy érezte ez volt a legjobb döntés amit hozhatott, annak érdekében, hogy ne törtéjen nagyobb baj. Mindannyian nagyon meglepődtek és abszurdnak tartják az egész esetet. Mint mondta, nem akart kárt tenni a kenguruban, de mindent megtett azért, hogy szeretett kutyájának ne essen baja.

kenguru-3

A társaság azért szervezte meg a több napos túrát (amire egyébként néhány hónappal ezelőtt került sor), mert egyik rákkal küzdő barátjuknak ez volt az egyik kívánsága. Végig kameráztak az utazásA Kenguru-sziget varázslatos világa. során, hogy visszanézhessék az együtt átélt élményeket. A barátjuk a múlt héten sajnos elhunyt, az ő emlékTölgyfákból formált szívet elhunyt felesége emlékére. ére hamarosan kiadnak egy DVD-t az utazásukról.

A kenguruval összetűzésbe került férfi egyébként a Taronga Western Plains Zoo nevű állatkert dolgozója. A videó megjelenése után az intézmény sajtóközleményében azt írta, hogy mindenképp kivizsgálják az esetet és már kikérdezték a férfit az ügy kapcsán.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!