A tudósok 127 milliárd tonnára becsülik a Harvey hurrikánnal lezúdult esőt

Amerikai tudósok számításai szerint 127 milliárd tonnányi eső zúdult le a HarveyÚszó tűzhangya flották lepték el a katasztrófa sújtotta Texast. hurrikánÉpségben átvészelte Hemingway háza és híres hat ujjú macskái az Irma hurrikán pusztítását. nal. A kalkulációt annak alapján végezték, hogy mennyit horpadt be a FöldEgy frissen felfedezett kisbolygó száguld el a Föld közelében. az eső súlya alatt. “Megkérdezték, hány stadionnak felelne meg ez a tömeg. Azt mondtam, a New Orleans-i Superdomes stadion 26 ezerszeresének” – mondta Adrian Borsa, a ScrippsJelentős előrelépést tettek a mesterséges élet megalkotása felé. Óceánkutató Intézet munkatársa.

Forrás:NASA

A Harvey, az IrmaÉpségben átvészelte Hemingway háza és híres hat ujjú macskái az Irma hurrikán pusztítását. és a Maria elnevezésű hurrikánok a Karib-tengerAz Északi-sarkvidéken köt ki az európai és az amerikai műanyag hulladék. térségében és az Egyesült ÁllamokSokatmondó fotók mesélnek az Amerikát és Kanadát sújtó sarkvidéki hidegről. MexikóHalak potyogtak az égből egy mexikói városban. i-öböl parti államaiban pusztítottak, a szélvihar mellett hatalmas árvizet okozva.

Forrás: NOAA

Az Amerikai Geofizikai Társaság New Orleans-ban zajló éves konferenciáján a tudósok elmondták, hogy a Harvey négyes erősségű trópusi ciklon özönvízszerű esőzése összefügg a légkör megnövekedett károsanyag-tartalmával. A tengerekEgy bálna gyomrában talált műanyaghulladékokat állítottak ki Norvégiában. felszíni vízhőmérséklete különösen magas volt a Mexikói-öbölben és az Atlanti-óceánon az idei hurrikánszezonban. A meleg óceánok a viharok “üzemanyagaként” működnek a tudósok szerint.

Forrás: NASA/Mike Trenchard, Earth Sciences & ImageEgy évtizede elveszett műholdját próbálja életre kelteni a NASA. Analysis Laboratory, Johnson Space Center

A Harvey azért okozott a texasi partokon rendkívüli károkat, mert lelassult, így az özönvíz igen keskeny sávra koncentrálódott. A hurrikánok történetének egyik legsúlyosabb esőzését zúdította a partvidékre. A csapadékmérők egyes helyeken 1270 milliméter esőt mértek. Ezek pontmérések voltak, Borsa azonban átfogóbb képetTudósok megalkották a mutáns enzimet, amely lebontja a műanyagot. akart kapni a mennyiségről, ezért megmérte, mennyit mozdult el a Föld felszíne az őt nyomó víz súlya miatt. Az elmozdulást nagy felbontású GPS-állomások hálózata rögzítette. A rendszer megmutatja az azonnali változást, amit az áradás okozott, de az ennél sokkal lassúbb elmozdulást is, ami a víz elpárolgása után megy végbe.

Forrás: defense.gov
Forrás: defense.gov

BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!