23 éve él egy sziklaoszlop tetején egy grúz szerzetes

Már több mint 20 éve él egy 40 méter magas sziklaoszlopA Totemoszlop meghódítása. tetején egy szerzetesLarung Gar Buddhista Akadémia Tibetben. Grúziában. Maxime Kavtaradze az Imereti tartományban magasodó Katskhi-sziklán él, amely nagyjából 11 kilométerre található Csiatura bányavárosától. Grúziában régen sok szerzetes élt elszigetelt sziklákBeachy Head - csodás látványt nyújtó hófehér sziklák. tetején, ám miután az Oszmán Birodalom a 15. században lerohanta Grúziát, a hagyományKumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban. évszázadokra eltűnt. Ezek a grúz szerzetesekA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . az oszloposok, más néven sztiliták hagyományát követték, akik Oszlopos Simeon példáját követve életük nagy részét egy sziklaoszlop tetején töltötték remeteként.

A szerzetesek valószínűleg a 7. században építették a kis templomot a Katskhi-sziklán. A 40 méter magas mészkőoszlopon épült templomPrambanan templomegyüttes. évszázadokra a feledés homályába merült, mígnem 1944-ben egy csapat hegymászó meghódította a sziklát és felfedezték az egykori templom romjait, amely között egy több száz évvel korábban élt oszlopos szerzetes csontjait is megtalálták, amelyeket azóta is megőriztek.

Szerezetes él a sziklaoszlopon

1993-ban pedig Maxime Kavtaradze ortodox szerzetes úgy döntött, hogy az oszlopos hagyományt követve felköltözik sziklára. A romos templomot önkéntesek segítségével építette újjá több év alatt. Egy kis kunyhót is felépítettek a szerzetes számára, aki kezdetben rendkívül nomád körülmények között élt. A férfi egyébként régen darukezelőként dolgozott, majd börtönbe került és ekkor döntött úgy, hogy teljesen megváltoztatja életét: a vallásLarung Gar Buddhista Akadémia Tibetben. felé fordult, majd szerzetesként folytatta tovább életét a sziklaAz izlandi Elefánt szikla - a világ egyik legkülönösebb sziklája. tetején, hogy Istent szolgálja.

Szerezetes él a sziklaoszlopon

Szerezetes él a sziklaoszlopon

Katskhi falujának lakói egy kötél segítségével juttatnak fel ételt és a vizet az idős szerzetes számára, aki immár 23 éve él a sziklán. Hetente kétszer mászik le a szikla tövébe egy meredek létrán, hogy más szerzetesekkel illetve hívőkkel együtt imádkozzon. A le- illetve feljutás legalább húsz percet vesz igénybe. A sziklára a nőknek tilos felmászni, illetve a férfiak közül sem mindenkinek engedélyezi a belépést a szerzetes. 2013-ban a CNN egyik munkatársának, Amos Chapple-nek csak azt követően engedte meg, hogy felmásszon a sziklára és képeket készítsen róla, hogy a fotós négy napon át imádkozott a szikla lábánál.

Szerezetes él a sziklaoszlopon

szikla-2

Szerezetes él a sziklaoszlopon

szikla

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!