10 hely, ahova sosem juthatsz el

Az ember élete során szeret minél több helyre eljutni, már csak azért is, hogy elmondhassa – Ő ott volt. Vannak viszont Földünknek olyan pontjai, ahová nem pénz, vagy származás kérdése az, hogy valaha is megfordulhatunk-e, vagy sem. Ezeket a helyeket jó esetben is csak fényképen láthatjuk, eljutnunk oda pedig kész lehetetlenség.

Mezhgorye (oroszul Межгорье)

Mezhgorye (oroszul Межгорье) egy teljesen zárt város OroszországRejtélyes fényjelenség Oroszország felett. ban. 1979-ben alapították, az Ural hegység legnagyobb, 1650 méter magas Yamantaw hegy vonzáskörzetében. A kilencvenes évek végén, Borisz Jelcin idején, amerikai műholdak nagyméretű ásatások nyomait észlelték ezen a területen. A hegységgel kapcsolatosan feltett számos kérdésre az oroszok csak annyit válaszoltak, hogy ez egy orosz kincseket, élelmiszereket őrző övezet, valamit egy atomháború esetén a vezetőség részére fenntartott bunkerTitkos kormányzati atombunker politikusoknak. is található a térségben.

Mezhgorye

A Vatikán titkos archívumai

Az archívumok nem titkosak, függetlenül attól, milyen fontossággal bírnak. Bármilyen dokumentumot megnézhetünk, amilyet csak akarunk, de nem mehetünk be az archívumba. Először egy kérelmet kell benyújtani, és a szükséges anyagot elénk tárják. Kivételt képeznek azok a dokumentumok, melyek kora még nem érte el a 75 évet. Ennek főleg diplomáciai és nemzetbiztonsági okai vannak. Az indexek is elérhetők bárki számára. Az archívum polcrendszerének hossza meghaladja a 84 kilométert és közel 35000 kötetet tartalmaz.

Vatikáni Titkos Archívum

Club 33

Meglepő módon és a téves hiedelmekkel ellentétben DisneylandTöbb mint 150 üzemet záratnak be a sanghaji Disneyland miatt. rendelkezik szeszesitalok árusítására feljogosító engedéllyel. Van ott egy hely, amely nyíltan kínál alkoholt – a Club 33. Ez egy privát jellegű klub, pontosan Disneyland közepén, közvetlenül a Blue Bayon étterem mellett. A bejáraton egy díszes 33-ast találunk. Ha csatlakozni szeretnénk a klubhoz, 10 és 30 ezer dollár közötti összeget kell letennünk. De ez még semmi, 14 évet kell várnunk arra, hogy beléphessünk.

Club 33

Moszkvai Metro-2

Valószínűleg még Sztálin idején épülhetett az a földalatti rendszer, amely KGB berkekben csak D-6 kódnéven ismert. Oroszország nemzetbiztonsági hivatala sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Metro-2 létezését. A szóbeszédek szerint, hosszúsága meg is haladhatja a jelenlegi közhasználati metróUtazás a New York-i metrón a 70-es és 80-as években. vonalak hosszúságát.

Minden bizonnyal a Kreml-t, Nemzetbiztonsági Hivatalt (ФСБ), Vnukovo repteret és a Ramenki-ban lévő földalatti várost, valamint számos stratégiai pontot köt össze a Metro-2.

Moszkvai Metro

White’s úriemberek klubja

Az angol úriemberek legexkluzívabb klubja – a White. Egy olasz, Francesco Bianco alapította 1963-ban, eleinte csak forró csokoládét árultak benne, de legvégül tipikus (és abszolút"Annyian vannak, mint az oroszok" - Éjszakai forgalom Moszkvában. privát) „gentleman” klubbá alakult át. Egyik híres jellegzetessége a „tétek könyve”, melybe a tagok furcsaFurcsa mélyedést fedeztek fel a Marson, mely a csillagászokat is meglepte. fogadásokat írnak be. Az egyik legérdekesebb egy 3000 fontos fogadás arról, hogy melyik csepp esővízVizet talált a Mars talajában a Curiosity. kezd elsőnek lecsúszni az ablakon. A nőkItt a legjobb nőnek lenni . teljesen ki vannak zárva a tagságból, de a férfiak is csak taggyűlésen, és olyan meghívottak jelenlétében tehetik ezt meg, akik még két tag által támogatottak. Ha nem vagy tagja a királyi hatalomnak, sőt, befolyásos politikus vagy művész sem, aligha tudsz oda bekerülni.

White’s úriemberek klubja

Az 51-es körzet

Az 51-es körzet egy Nevada állambeli katonai bázis neve, AmerikaHatalmas repülőgép temetők Amerikában. nyugati részén, Las Vegastól 133 kilométerre. A Groom tó déli partján elhelyezkedő övezetben van egy nagyméretű, rejtett katonai repülőtérTitkos katonai létesítmény a 40-es évekből. is. A bázis fő célja – új katonai fejlesztések támogatása, kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése.

Az elképzelhető legszigorúbb titkossággal bíró hely létezését még az Egyesült Államok kormánya is nehezen ismeri el, ezért a szóbeszédek ezt az övezetet hozzák össze az összeesküvés elméletével és UFO kutatással.

51-es körzet

39-es iroda

A 39-es szoba, vagy ha úgy tetszik, irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. – a legelzártabb szervezet Észak Koreában, mely valuta után kutat Kim Jong-Il, a koreai nemzetvédelmi bizottság elnöke részére. A 39-es szobát még az 70-es évek végén alapították, és nagyon kevés információ van róla. A feltételezések szerint, a szigorú titoktartással övezett struktúra 10 és 20 közötti kínai és svájci bankszámlán folytat pénzmosást és egyéb törvényellenes műveleteket. Vannak arról is bizonyítékok, hogy nagyszabású kábíAz ezer-sziget tava. szer és fegyvereladás is ezen a „szobán” keresztül bonyolódik le. Közel 120 külkereskedelmi cég tartozik ide, ezek is közvetlenül Kim Jong-Il felügyelete alatt vannak. Természetesen, Észak Korea cáfol mindennemű törvényellenes tevékenységet. Maga szoba, feltehetőleg a fővárosban, Phenjanban, a központi pártházon belül van.

39-es szoba

A nagy Ise Templom

A Nagy Ise templomSan Galgano - legendás kard a kőben. (ami valójában egy több, mint 100 szentélyből álló építmény) Japán legnagyobb szentélye. Amaterasz napistennek lett építve, minden húsz évben megsemmisül és újraépül, a Sinto halál és újraszületés eszméjének megfelelően. (A legközelebbi újraépítés 2013-ban lesz). Hogy miért nem juthatsz oda be? Azért, mert nem csak papnak vagy lelkésznek kell lenned, hanem a japán császári család tagjának is. Ezért, ha nem vagy a japán herceg vagy hercegnő, a szalmatetőn kívül semmit sem láthatsz.

A nagy Ise Templom

„Emergency Operations Center”

Ez az a hely, amely nem csak el van teljesen zárva a társadalomtól, de ahova senki sem akar eljutni, hacsak be nem üt egy világméretű katasztrófaA bostoni melasz katasztrófa. . Sok, világ végét ábrázoló filmben láthattunk szigorúan titkos objektumokat, melyeket az amerikai állam menekülési célokra hozott létre. 1950-ben, a hidegháború idején épült létesítmények mai napig megvannak. Egyértelmű, hogy minden, ott folytatott tevékenység felettébb titkos.

Emergency Operations Center

„RAF Menwith Hill” katonai bázis

A RAF Menwith Hill – egy brit katonai bázis, mely szoros kapcsolatban áll az Echelon globális kémhálózattal. Van itt többek között egy átfogó műholdrendszer földi irányító központja, rakétatámadást figyelmeztető rendszer, elhárítás és a világ legnagyobb elektronikus megfigyelő állomása. Maga az Echelon hálózat még a 60-as évek elején lett létrehozva és a Szovjetunió, valamint a kelti blokk résztvevőinek diplomáciai és katonai tevékenységet hivatott megfigyelni. Ma is működik, jelenleg terrorista összeesküvések elhárításával, diplomáciai és politikai kémkedéssel foglalkozik. Sokszor vádolták gazdasági kémkedéssel is, állítólag sok országItt a legjobb nőnek lenni . telefonbeszélgetéseit lehallgatja.

RAF Menwith Hill


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!