Tudod, mi volt az Airbnb eredeti neve?

Már lehet, te is kipróbáltad az eredetileg San Franciscóból származó szolgáltatást, de vajon azt tudod, hogy mi volt az eredeti neve, és hogy hogyan jött létre? Többek között ennek is utánajárunk, de arra is keressük a választ, hogy vajon miért tudta meghódítani szinte az egész világot az Airbnb.

Forrás: canva.com

Honnan jött az ötlet?

Manapság, ha rövidtávú lakáskiadás a célod, akkor mondhatni megkerülhetetlen platform az Airbnb. A 2008-ban alapított online szolgáltatás lehetővé teszi, hogy meghirdessük ingatlanunkat, valamint hogy szálláshelyeket keressünk és foglaljunk az egész világon.

Az ötlet alapját Brian Chesky-nek, Joe Gebbia-nak és Nathan Blecharczyk-nak köszönhetjük. Brian és Joe 2007-ben költözött San Franciscóba, de nem tudták fizetni az albérletüket. Ezért kitalálták, hogy vendégeket fogadnak, hogy egy kis lakbér kiegészítésre gyűjtsenek. Ez olyan jól ment, hogy arra jutottak, ezt nagyobban is lehetne csinálni, és később harmadik társukkal kiegészülve indították el a weboldalt. Így nem csak a kis plusz pénzkereseti lehetőségre vágyó ingatlantulajdonosoknak, de a drága szállodai szobákat megfizetni nem tudó vendégeknek is remek lehetőséget kínáltak. A rövid távú lakáskiadás mára az ingatlankezelés egyik igen népszerű formája lett.

Forrás: canva.com

Mi volt az eredeti neve?

Az Airbnb eredeti neve az “Air Bed & Breakfast” volt, utalva az eredeti koncepcióra, mely szerint a szállásadók mindössze egy matracot helyeztek ki a vendégeknek, valamint reggelivel kínálták őket. Az alapítók azonban hamar rájöttek, hogy a lehetőségek sokkal tágabbak, és a platformot kiterjesztették, hogy különböző típusú szálláshelyeket lehessen foglalni, beleértve egész házakat, apartmanokat, szobákat.

Mi a siker titka?

Az Airbnb sikertörténete a közösség erején és az egyedi élményeken alapul. A vendégeknek ráadásul sokszor plusz értéket jelent, hogy egy helyi lakos tippjeit kapják meg a legjobb éttermekhez, boltokhoz, látnivalókhoz, és így elkerülhetik a turistacsapdákat.

A vállalkozás az évek során hatalmas növekedésen ment keresztül, és globális szinten meghatározó piaci szereplővé vált. Az üzleti modell sikere részben annak köszönhető, hogy egyesíti a modern technológiát a személyes élményekkel, elősegítve az emberek közötti kapcsolatokat és más kultúrák megismerését.

Összességében egy olyan iparágat megváltoztató irányt hozott ez a platform, ami az egyszerű szálláshelykeresést kibővíti, és egy globális közösséget teremt, ahol az emberek megoszthatják otthonaikat és élményeiket, miközben felfedezik a világot.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!