Továbbra is Franciaország a világ első számú turisztikai célpontja

Franciaországot tavaly közel 83 millió külföldi turista kereste fel, ez csökkenés az előző évi 85 millióhoz képest, de ezzel az eredménnyel az ország továbbra is az első számú turisztikai célpont a világrangsorban – közölte pénteken a francia kormány.

parizs

Fotó: Wikipedia/Zinneke

franciaorszag-4Fotó: Wikipedia/Oselina

franciaorszagFotó: Wikipedia/Benh LIEU SONG

“Zárójeles év marad 2016 a merényletek, a viharok és a szociális megmozdulások miatt” – hangsúlyozta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter a délnyugat-franciaországi Biarritzban egy konferencián. “Franciaország mint célpont visszaesett, de a külföldi látogatói számokról készült első becslések azt mutatják, hogy még mindig a világ első számú turisztikai célpontja“, az Egyesült Államok és Spanyolország előtt – tette hozzá. A tárcavezető üdvözölte, hogy a kormány és a szakma képviselőinek erőfeszítései a francia turizmus hírének javítására sikeresnek bizonyultak a 10 millió eurós promóciós kampánnyal.

franciaorszag-2Fotó: Wikipedia/Zuffe

franciaorszag-3Fotó: Wikipedia/Jean-Christophe BENOIST

“A japánok visszatérése volt a valódi tét” – hívta fel a figyelmet. Az elmúlt két évben 238 áldozatot követelő franciaországi iszlamista merényletek miatt a japán turisták jelentős része mondta le Franciaországba tervezett útját. A tavalyi év utolsó hónapjaiban viszont már ismét tömegesen érkeztek a turisták a szigetországból, és 2017 első negyedére hatvan százalékkal növekedett a repülőjegy-foglalások száma Japánból – jelezte a külügyminiszter. Jean-Marc Ayrault szerint Franciaország számára most a legnagyobb kihívás az, hogy megmaradjon elsőszámú turisztikai célpontnak, és 2025-re elérje az évi 100 milliós látogatószámot.

franciaorszag-6Fotó: Wikipedia/Benh LIEU SONG/Juan Pablo Arancibia Medina


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!