Negyven tigriskölyök tetemét találták meg egy fagyasztóban a Tigris Templomban

A thai vadvédelmi hatóságok 40 tigriskölyöktetemre bukkantak szerdán egy fagyasztóban a délkelet-ázsiai ország híres Tigris Templomában az ott élő nagymacskák költöztetésekor. A Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található Tigris Templom közkedvelt idegenforgalmi látványosság, amelyet turisták tízezrei keresnek fel az ott élő hatalmas tigrispopuláció miatt.

tigris-templom-7

tigris-templom-11

tigris-templom-14

A nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP) tavaly elrendelte több mint 140 tigris áttelepítését a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába, mert a buddhista templom engedély nélkül tartja a nagymacskákat. A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolják 2001 óta. A tigris szerveit ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatban felhasználják. A nagymacskák elköltöztetése hétfőn kezdődött, azóta 52 állatot vittek el, 85 még a templom területén van – közölte szerdán Adisorn Nucsdamrong, a minisztérium vezérigazgató-helyettese. A 40 tigriskölyöktetemről elmondta: valamiért értékesek lehettek a templom számára, hogy megőrizték.

tigriskolykok

Az állatok elköltöztetésében ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, és a tervek szerint egy hétig tart. A National Geographic magazin januári riportja szerint a Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnyi (789 millió forint) bevétele származik a turistákból, akik azért érkeznek a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, valamint pórázon sétáltassák és szelfiken örökítsék meg a felnőtt példányokat. A PETA amerikai állatvédő szervezet kedden közölte, hogy a templom egy pokol volt az állatoknak, és felszólította a helyi és a külföldi turistákat, ne látogassák a templomot.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!