Mesébe illő sziget várja új tulajdonosát Új-Zélandon

Különleges kis szigetet kínálnak eladásra Új-Zélandon: az 518 hektáros Pepin-sziget nemcsak gyönyörű tájakkal, saját strandokkal és hihetetlen nyugalommal, de egy működő gazdasággal is várja új tulajdonosát, ahol 1900 birka és 100 marha legelészik.

A zöldellő, dombos-völgyes Pepin a Déli-szigeten fekvő Nelson városától 20 perces autóútra található, a szárazfölddel egy töltésen futó út köti össze. A teljes egészében magántulajdonban lévő szigetet 16 millió új-zélandi dollárért hirdette meg nemrég a New Zealand Sotheby’s Realty, és már több érdeklődő figyelmét is felkeltette.

A Tasman-öböl északkeleti részén fekvő szigetet 1996-ban vásárolta meg egy német üzletasszony, Dr. Viola von Hohenzollern, 2 millió dollárért. A Pepin-sziget ekkor nem volt több egy kopár, kizsigerelt területnél, melyen a túlszaporodott vadon élő kecskék szinte teljesen elpusztították az őshonos növényzetet. A tulajdonos és a sziget vezetésével megbízott Andrew Newton azonban hosszas fáradozással ismét felvirágoztatta Pepint, 2011-ben környezetvédelmi díjat is kaptak munkájukért.

Területén az évek során kialakítottak egy jól működő gazdaságot és felépítettek egy hét hálószobás házat, valamint három kis öko-faházat, illetve további három, nyaralónak szánt házikót is. A gyönyörű kis szigetet az üzletasszony 2012-ben bekövetkezett halála után a lánya, Olivia Hallman örökölte, most pedig valóságos paradicsomi helyként várja új tulajdonosát. A szigetet egyébként a francia felfedező Jules Dumont d’Urville nevezte el a felesége, Adèle Pépin után.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!