Megható videó egy vakon született testvérpárról, akik életükben először látnak

Egy indiai testvérpár, a 12 éves Sonia és 6 éves Anita élete teljesen megváltozott a 20/20/20 nevű jótékonysági szervezetnek és a jótékonykodóknak köszönhetően. Az anya elmondása szerint mindketten vakon születtek, de egy mindössze 15 perces műtétnek köszönhetően már mindkét lány lát.

Sonia és Anita

A jótékonysági szervezet célja, hogy a fejlődő országokban élő látássérült illetve vak gyerekek és felnőttek műtéteit kifizessék. A szervezet az adományozóknak köszönhetően olyan embereken tud segíteni, akik egy operációnak köszönhetően visszanyerhetik látásukat, de rossz anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak a beavatkozást. A két lánynak is azért kellett hosszú évekig várnia a 15 perces beavatkozásra, mert szüleik nem tudták kifizetni a kórházi költségeket. A műtét egyenként 300 dollárba kerül. A szülők hiába dolgoznak folyamatosan, sajnos olyan kevés pénzt keresnek amiből képtelen voltak kifizetni a lányaik műtétjét. „17 centet keresünk óránként azzal, hogy a földeken dolgozunk. Ennyi pénzből még azt is nehéz megoldani, hogy a hónap végén enni tudjunk adni a lányoknak” – mondta a testvérek apja.

A lányokon végül a nonprofit szervezet segített, Sonia és Anita esetében kifizették a kétszer háromszáz dolláros beavatkozást, mely során egy sebész  műlencsét ültetett be a szemükbe.

Sonia és Anita

Sonia és Anita

„Elmondhatatlan élmény látni egy egész életében vak gyermeket, vagy felnőttet, ahogy leveszik róla a kötést és először csodálkozik rá az őt körülvevő világra – mondta a szervezet egyik önkéntese.

Sonia és Anita

VIDEÓ:

Adományozás: 20/20/20


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!