Megfutamított egy rátámadó medvét az idős karatemester

Karatetudásával szállt szembe a rátámadó medvével egy 63 éves férfi Japán középső részén. Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a belekapott az állat szemébe, amely ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt. A fekete öves Aoki Acusi egy hegyi patakban horgászott a Gunma prefektúrában található Naganohara közelében, amikor rátámadt egy csaknem két méteres medve. Az idős férfit többször is megharapta és megkarmolta a vadállat, többek között a fején.

japan-ferfi

“Nagyon erős volt a medve, és a földre taszított” – mondta el Aoki Acusi, aki ahelyett, hogy megpróbált volna elmenekülni az örvös medve elől, inkább a jól bevált karatetudásához nyúlt. Miután sikerült felvennie egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a horgász belekapott támadója szemébe, aki ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt. A férfinak sikerült visszajutnia az autójához és a sérülései ellenére elvezetett a kórházig. Egy rendőr szerint Aoki Acusi még arról sem feledkezett meg, hogy magával vigye a kifogott halakat.

medveFotó: Wikipedia/Dr. Raju Kasambe

Ugyan a medvét puszta kézzel legyőző bátor ember történetét nagy lelkesedéssel fogadta a japán média, a hatóságok óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló harcra szánja el magát. Azt javasolják, hogy medveészlelés esetén amilyen halkan csak lehet hagyják el a helyszínt, és jelentsék az esetet. Idén eddig négyen haltak meg medvetámadásokban Japánban.

medve-2Fotó: Guérin NicolasWikimedia Commons

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!