Leszakadt egy autópályahíd Olaszországban egy heves vihart követően

Vélhetően a heves felhőszakadás következtében leszakadt egy autópálya-viadukt az olaszországi Genova közelében. Az A10-es autópálya Morandi nevű hídjának középső szakasza 50 méteres mélységbe zuhant.

Here are the latest details in this tragic story.

Közzétette: The Weather Channel – 2018. augusztus 14., kedd

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd közel 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

The Italian transport minister tweeted that the incident “looks like an immense tragedy.”

Közzétette: The New York Times – 2018. augusztus 14., kedd

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök közölte, hogy Genovába utazik. Elisabetta Trenta védelmi miniszter felajánlotta a hadsereg segítségét a mentésben, amelyben kétszáz tűzoltó vesz részt. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel szerdán munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel, 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két éve elkezdték felújítani. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

Edoardo Rixi olasz közlekedésügyi miniszter a tragédia helyszínéről közvetített tévéinterjúban a következőket mondta: „Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen fontos hidat úgy építsenek meg, hogy ilyen omlás történhet. Ennyire fontos híddal Európában évtizedek óta nem történt ilyen súlyos tragédia”.

A major motorway bridge has collapsed near the northern Italian city of Genoa, there are unconfirmed reports of many casualties.

Közzétette: BBC News – 2018. augusztus 14., kedd

A legutóbbi hírügynökségi jelentések szerint legkevesebb 22 ember vesztette életét. A hatóságok attól tartanak, hogy mind a halottak, mind a sérültek száma tovább növekedhet. Olaszországban a héten sokan indultak útnak, mivel augusztus 15-én tartják a Ferragosto ünnepét, sokan ezen a héten mennek szabadságra. Szemtanúk elmondása szerint Genova legfontosabb gyorsforgalmi útján a baleset előtt is erős volt a forgalom.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!