Las Vegas, a fény, pompa és kaszinók városa

Las Vegast talán Amerika felnőtt vidámparkjának is hívhatjuk, hiszen itt minden olyan felnőtt megtalálhatja a számítását, aki búfelejtőnek és stresszűzőnek szánja a las vegasi utazását, feltéve, ha nem bukik nagyot a kaszinókban. A Las Vegas Boulevard szállodák, szórakozóhelyek és kaszinók végtelen sorának ad otthont. Las Vegasban csak a külső területeken élnek az emberek. A szórakozás fellegvárában szinte mindig több a turista, mint a helyi lakos. Ha nem csak a kaszinókat szeretnénk meglátogatni Las Vegasban, akkor többféle szabadidős program és túra közül válogathatunk.

Las Vegas Strip

A Las Vegas Boulevard, vagy Las Vegas Strip mintegy hét kilométer hosszú. A hely érdekessége, hogy itt nagy világvárosokat – New York, Párizs, Róma, Velence – idéző hotelek magasodnak egymás szomszédságában. A Strip főleg éjszaka látványos, amikor a város épületei hatalmas fényárban úsznak. A Las Vegas Strip a Mandalay Bay Hoteltől a Treasure Island Hotelig tart. A hotelek halljában sokféle kaszinó található. Nem nagyon vannak órák és ablakok, ami ismét csak a szerencsejátékfüggőknek kedvez.

Bellagio Fountain Show

Amikor nagy világvárosokat látogatunk, akkor a főtereken biztos, hogy szökőkutakat is látunk. Nincs ez máshogy Las Vegasban sem. A Bellagio Fountain, vagyis szökőkút, pontosabban szökőkutak vize többszínű fényben és a zene ritmusára „perdülnek táncra”. A zenei darabok között opera, de a Broadway-n elhangzó dalok is hallhatók. A gazdag és dinamikus gyűjteményben megtalálható Lady Gaga, Frank Sinatra, Luciano Pavarotti és Ennio Morricone is.

High Roller

A Linq sétány végén található a Hugh Roller óriáskerék, amely összesen 168 méter magas és a teljes fordulat eléréséhez 30 perc szükségeltetik. Az óráskerékről az egész város belátható, legfőképpen éjszaka nyújt csodás látványt, amikor minden színes fényárban úszik.

A szerencsejáték fellegvára

Las Vegas, mint a bűn városa, igazán sok szerencsejátékosnak ad lehetőséget, hiszen egyik kaszinó épült a másik után. A legtöbb kaszinó a las vegasi Strip-en található. Ezek a kaszinók és a book of ra játék szinte vonzzák az embereket. A Luxor Casino hotelként és kaszinóként is működik.  Az ókori egyiptomi stílusban épült szálloda a Las Vegas Strip déli részén található. A hotel belső tere is lenyűgöző, így nem csoda, ha sok ember a hatása alá kerül. Egyes kaszinókban még bevásárlóközpontok is vannak. A mennyezetet nappali égbolt, fodros felhők és napfény díszíti azt az illúziót keltve, hogy odakinn is nappali világosság van, így ráérünk még vásárolni. Jól ki lett találva a kaszinóbiznisz, az egyszer biztos.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!