Komodói sárkány harapott meg egy turistát Indonéziában

Komodói sárkány harapott meg egy óvatlan turistát egy indonéziai nemzeti parkban. A hatóságok szerint a szingapúri férfi a figyelmeztetések ellenére túl közel merészkedett a komodói sárkányhoz, más néven komodói varánuszhoz, hogy fotókat készítsen róla, miközben az állat éppen táplálkozott. A turista a lábán sérült meg a harapástól. A park illetékesei azonnal egy közeli kórházba szállították.

Fotó: Wikipedia/Charlesjsharp

A világ legnagyobb, akár három méternél is hosszabbra megnövő gyíkféléje a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik, csak Indonéziában él. A vadon élő példányok száma négyezerre tehető. Harapáskor olyan mérget termel, amely sokkos állapotba juttatja az áldozatot és megakadályozza a véralvadást.

Fotó: Wikipedia/Achmad Ariefiandy

A komodói sárkány ritkán támad emberre, ám a helyi szakemberek szerint a támadások száma megnőhet, mivel egy ideje idegenforgalmi célpontként reklámozzák élőhelyüket, a Komodói Nemzeti Parkot. 2013-ban két baleset is előfordult egymástól függetlenül. Az első esetben egy idegenvezetőt sebesített meg súlyosan egy komodói sárkány Rinca szigetén, a másik esetben pedig egy vadőrt támadott meg.

Figyelem, a képek felkavaróak lehetnek!

Cikkajánló: Így küzdenek meg egymással a komodói sárkányok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!