Kilincs – kézzelfoghatóan fontos részlet

Amikor otthonunk lakberendezéséről van szó, nagyon fontos, hogy a nyílászárók kialakítására is figyelmet fordítsunk, hiszen jelentősen rontja az összképet, ha azok nem illeszkednek a belső tér későbbi megjelenéséhez.

Azokban az esetekben, amikor először érkezünk meg egy lakásba, inkább csak nagy vonalakban nézünk körül és főleg a méretesebb, hangsúlyosabb bútorokatt vesszük észre. Ahogy egyre több időt töltünk a helyiségben, olyan apróságok is felkeltik a figyelmünket, mint amilyen egy kilincs.  Vásárlás előtt talán arra gondolunk, egy ilyen jelentéktelennek tűnő tárgy nem ér annyit, hogy az ember időt és energiát szánjon a nézelődésre és a válogatásra, ám a tapasztalatok épp az ellenkezőjét mutatják. A lakberendezés nem véletlenül vált az egyik legkeresettebb szakmák egyikévé, hiszen ahhoz, hogy esztétikus látvány fogadjon minket az otthonunkban, a lakás minden egyes pontjának harmonizálnia kell egymással szín, minta, illetve forma tekintetében. Ha valamelyik tárgy vagy kiegészítő nem illik bele a képbe, akkor közel sem kapunk olyan végeredményt, mint amire vágyunk.

Miközben jelentős anyagi erőforrásokat fordítunk a lakás átalakítására, berendezésére, érdemes az ajtókilincs kiválasztására is hangsúlyt helyezni. Talán nem is gondolnánk, hogy az ajtók és ablakok kiképzése, színe, formája és azok kiegészítői milyen nagy szerepet játszanak abban, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel. Ilyenkor a kilincs megjelenése is fontos tényező. Vizsgáljuk meg minden részletében a rendelkezésre álló kilnálatot, és alaposan gondoljuk át, hogy végül melyiket terméket választjuk.

Persze az is sok esetben előfordul, hogy valamilyen oknál fogva nem tervezünk teljes nyílászáró cserét, mert lényegében csak néhány aprósággal van gondunk. Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy bemenjünk a kilincs boltba, és kiválasszuk azokat a típusokat, melyek a leginkább elnyerik a tetszésünket. A kínálatban többek között találunk fényes és matt hatású, antik, rusztikus és modern kialakítású változatokat, de a szín, a kialakítás, illetve a méret tekintetében is nagyon változatos képet mutat a repertoár.

A beszerzéskor nem feltétlenül kell végtelennek tűnő bevásárló körútra indulni, hiszen internetes webáruházak is rendelkezésre állnak, ahol elképesztően nagy választékból tudunk szemezgetni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!