Kiásta magát a sírjából egy halottnak hitt macska

Öt nap után mászott ki a sírjából egy macska a floridai Tampában. Az állatot elütötte egy autó, halottnak hitték és eltemették. A másfél éves Bart súlyosan megsérült és mozdulatlanul feküdt. Az állatot élettelennek hitték, ezért bánatos gazdája megkérte a szomszédban lakó barátját, hogy temesse el helyette egy sekély gödörben, mert ő nem képes rá, annyira sajnálja az állatot. Az eltemetett macska azonban öt nappal később éhesen és kiszáradva, törött állkapoccsal és szétzúzott arccal, de elevenen tűnt fel a szomszéd udvarán, miután szemlátomást kikaparta magát a sírjából.

Kiásta magát a sírjából a halottnak hitt macska
Fotó: Humane Society of Tampa Bay

A súlyosan sérült macska gazdája először egy helyi állatklinikához fordult, de nem tudta vállalni az állat gyógykezelésének költségeit, ezért az egyik helyi jótékonysági szervezettől kért segítséget. A Humane Society of Tampa Bay állatmentő szervezet alapjának segítségével Bart több műtéten is átesett. Eltávolították kiszakadt szemét, összevarrták az állkapcsát és szondát ültettek be neki, hogy azon keresztül táplálkozhasson. Az eddigi beavatkozások 1000 dollárba kerültek, de Bart immár felépülőben van súlyos traumáiból. Az állat öt-hét nap múlva hazatérhet a gazdájához, amint önállóan képes táplálkozni – közölte szerdán a Humane Society of Tampa Bay. Teljes felépüléséhez körülbelül másfél hónapra van szükség.

Kiásta magát a sírjából a halottnak hitt macska

Kiásta magát a sírjából a halottnak hitt macska

Bart története bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat: hol csodamacskának, hol zombimacskának nevezik az elgázolását és eltemetését túlélő állatot.

VIDEÓ:

Forrás: MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!