Homokozójátékok, az önfeledt tavaszi szórakozáshoz

A melegebb időjárás eljövetelével alig várják a gyerekek, hogy kint tölthessék szabadidejüket a friss levegőn és élvezhessék a természet közelségét. Persze számukra még nem elegendő a rügyező fák és bokrok, valamint a zöldellő fű és a csicsergő madarak jelenléte. Szükségük van olyan szórakozási lehetőségekre, amelyet teljes figyelemmel és átéléssel végezhetnek odakint.

Ilyen sokak által szeretett és mindenki gyermekkorát meghatározó szórakozási lehetőség a homokozás. Ma már számos homokozójáték és felszerelés kapható, amellyel még élvezetesebbé, izgalmasabbá és változatosabbá varázsolható a kint töltött idő.

A legideálisabb homokozók

Az első és elengedhetetlen lépés magának a homokozónak a beszerzése. Amennyiben kertjében vagy a ház udvarában nem rendelkeznek kiépített homokozóval, akkor sem kell kétségbe esnie és a gyepre szórnia a homokot, hiszen számos kompaktabb megoldás létezik a piacon.

Egyre több helyen szerzik be a kagyló alakú homokozót, ami kifejezetten hasznos és sokoldalú játék. Képzeljen el egy nyitott kagylót, amelynek az egyik oldalát feltölti homokkal, míg a másik fele számos más dologra is felhasználható. 

Abban a részben külön gyűjtheti a homokozójátékokat, vagy akár feltöltheti vízzel is a gyerekek legnagyobb örömére. Így kettő az egyben megoldást kínálva számukra a nyári melegekben. Mindamellett, hogy ennek a különleges kialakításnak köszönhetően egy komplett tengerparti élményt szolgáltathat a gyerekeknek, amennyiben nem használják, egyszerűen össze is csukhatja – persze a víz eltávolítását követően. Így nem fog kifogni a homokozón sem az eső, sem a szél. 

Vannak a hagyományosabb megjelenésű téglalap vagy négyzet alakú műanyag homokozók is, amelyek darabokban érkeznek, és Önnek csak egyszerűen össze kell pattintania a részeket. Előnye, hogy sokkal nagyobb mennyiségű homok tölthető bele és egyszerre többen is elférnek benne. A kíváncsi háziállatoktól és az időjárás viszontagságaitól sem kell tartania, hiszen egy strapabíró nylon takaróval lefedheti az egészet és megóvhatja a homok tisztaságát. 

A szükséges homokozójátékok

Azonban a homokozók mit sem érnek a homokozójátékok nélkül. Megvásárolhatja a fiúk kedvenceit – a traktort, a markolót, a talicskát, a betonkeverőt és a dömpert, amellyel egy komplett építkezést varázsolhat számukra a homokozóba. A lányok imádni fogják, hogy különböző formájú süteményeket süthetnek a változatos homokozószetteknek köszönhetően, majd a különböző méretű és formájú homokozóvödrök segítségével együtt felhúzhatják a kerti birodalmat. 

Egyszerűbb megoldásnak számít, ha szettben vásárolja meg a szükséges kiegészítőket. Így biztosan mindent be fog tudni szerezni a gyerekek számára, amely a szórakozáshoz szükséges. Egy csomag legtöbb esetben tartalmazza a homokozóvödröt, a szükséges eszközöket, mint a gereblye vagy a lapát és a formákat egyaránt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!