Csökkentik az elefántok munkaidejét Kambodzsában, miután egy állat elpusztult hőgutában

Kambodzsában az Angkor Elephant Company programszervező cég azt ígéri csökkenti az elefántok munkaidejét, miután egy állat elpusztult hőgutában.

7

Népszerű program Kambodzsában hogy a turisták elefántháton járhatják be a vidéket, de a 40 fokos hőségben könnyen elpusztulhatnak az állatok. Ebben az évszakban a Nagy-Mekong régióban nem meglepő a 40 fok, ez az év ráadásul különösen forró.

2

Nemrég egy 40-45 év közötti nőstény elefánt esett össze és pusztult el az úton, miután turistákat szállított. Oan Kiri, az Angkor Elephant Company vezetője elmondta: az állatorvosok megállapították, hogy hőguta volt a halál oka. A meleg miatt felszökött a vérnyomása, és szívrohamot kapott az elefánt. Előzőleg 45 percig és több mint két kilométeren át vitte megállás nélkül a turistákat. A cég nagyon sajnálja az állatot, így eldöntötte, hogy a maradék 13 elefánt kevesebbet fog dolgozni, míg ilyen nagy a hőség.

3

Fotó: Yem Senok

4

Fotó: Yem Senok

„Nincs kegyetlenebb dolog, mint az elefánttúrák” – mondják az állatvédők.

Az állatvédő csoportok egyébként már régóta panaszkodnak arra, hogy az elefántokat túlhajszolják és brutális módon képezik ki arra, hogy embereket cipeljenek. A Change.org-on már több mint 52.000 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy változtatásra bírják az elefánthátas túrák szervezőit, és ahol aláírásoddal te is támogathatod az állatvédőket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!