A kiskert védelmére is használhatunk villanypásztort

Mind a nagyobb, mind a kisebb ültetvények és kertek védelme kiemelt figyelmet igényel. Manapság már rengeteg módszer közül válogathatunk, ha nem szeretnénk, hogy a közeli vadállatok megdézsmálják a gyümölcsöket, zöldségeket, vagy megtapossák azt. Az egyik leghatékonyabb eszköz erre a villanypásztor.

Mérettől függetlenül használhatjuk őket

Ha villanypásztor, akkor általában mindenki nagy földekre, esetleg körbekerített legelőkre gondol, pedig már szinte bárhol lehet őket használni. Akár otthon, a saját kertünkben is, ha olyan helyen helyezkedik el a terület, ahol közel az erdő, vagy több vad is szokott arra járni. A Vinex villanypásztor bolt villanypásztor termékei között minőségi megoldásokat találhatunk, amelyekkel hosszú távon megvédhetjük a termesztett növényeket.

A kialakítás szinte gyerekjáték, pláne ha olyan kis területről van szó, mint a kiskert. Elég hozzá néhány műanyag karó, aminél még szigetelni sem kell, mivel itt a fülek magán a karókon találhatóak.

A másik hatalmas előnye, hogy mivel pillanatok alatt össze lehet szerelni és telepíteni, ugyanennyi idő felszedni és áttelepíteni máshova. Mindezt akár mi magunk is elvégezhetjük, nincs szükség nagy szakértelemre, csupán az előírások betartására.

Tökéletes megoldást nyújtanak háztáji kiskertek, gazdaságok, gyümölcsösök és veteményesek számára.

Miért fontos, hogy elkerítsük a kiskertet?

A vadállatok, de akár a saját kedvenceink is képesek nagy károkat okozni a kertekben, veteményesekben. Az egyik fő veszély az, hogy szívesen fogyasztanak belőle, amivel csökken a felhasználható mennyiség. A másik pedig az, hogy letapossák a még növésben lévő növényeket, amivel még nagyobb kárt okoznak, mintha falatoznának belőle.

Ezt könnyedén el lehet kerülni egy gondosan felszerelt villanypásztorral, aminél fontos kiemelni, hogy az állatokban semmilyen kárt nem okoznak. Sokan ezért tartanak az elektromos kerítéstől, mert nem akarják bántani a saját kedvenceiket, pedig a gyakorlatban erről szó sincs.

Természetesen nem egy csiklandozásról beszélünk, de nem is végzetes vagy sérülést okozó áramütésről. “Csupán” egy kellemetlen élményről, aminek elég egyszer megtörténnie, és az állatok általában megtanulják, hogy ezt a kerítést bizony jobb elkerülni.

Költséghatékony megoldás bárki számára

Függetlenül attól, hogy a háztáji kiskertről vagy egy nagy mezőgazdasági területről van szó, a villanypásztor mindegyik esetben az elérhető legjobb ár-érték arányú megoldásnak számít. A telepítése gyors és egyszerű, és ha arra van szükség, gyorsan át lehet helyezni A pontból B pontba.

A közhiedelemmel ellentétben egy biztonságos védekezési módról van szó, ami sem az emberekre, sem az állatokra nincs káros hatással, így nyugodtan lehet alkalmazni akár saját udvarunkban is, ha szeretnénk elkeríteni a veteményest vagy a gyümölcsöst.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!