Tovább nőtt a kék zászlós strandok száma Spanyolországban, mely töretlenül őrzi első helyét

Tovább nőtt SpanyolországA spanyol nagyvárosok rendkívüli hőmérsékletnövekedésére figyelmeztetnek kutatók. ban a kiváló környezeti minősítést jelző, kék zászlóSpanyolország büszkélkedhet a legtöbb kék zászlós stranddal. s strandokSpanyolország büszkélkedhet a legtöbb kék zászlós stranddal. száma, amellyel idén már 590 spanyol természetes fürdőhely büszkélkedhet – tette közzé az eredményt az értékelést készítő Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) spanyol tagszervezete.

Forrás: Wikimedia Commons/Diego Delso/delso.photo

A tavalyi évhez képest tizeneggyel több strandon tűzhetik ki ezen a nyáron a kék zászlót a dél-európai országban, amely 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét a ranglistán. A kék zászlós strandok számát tekintve Spanyolországot sorrendben GörögországHadgyakorlat miatt sodródhatott partra tucatnyi delfin a görög szigeteknél. , FranciaországMűtárgyakat vizsgál a Louvre részecskegyorsítója. , TörökországŐsi kalendáriumként szolgálhattak a 3200 éves hettita sziklaszentély domborművei. és Portugália követi.

Görögország (Forrás: Wikimedia Commons/Dimitra Papadimitriou)
Franciaország (Forrás: flickr/Dennis Jarvis)
Törökország (Forrás: Wikipedia/Sevtap Ön) 

A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok több mint 500 kilométert tesznek ki. A legtöbb, 132 kék zászlós tengerparti strandVarázslatos tengerpartok a világ minden tájáról. idén is a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tengerA Földközi-tengerben a legmagasabb a világon a műanyagrészecskék koncentrációja. partján található. A fürdőhelyeken kívül Spanyolországban 106 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Forrás: Wikimedia Commons/Diego Delsodelso.photoCC-BY-SA

Az értékelés elkészítésekor az FEE vizsgálja a víz minőségét, a partTöbb száz méter hosszú hálóval szőtték be a pókok egy görög város partját. tisztaságát, figyelembe veszi a megközelíthetőséget, az akadálymentességet, továbbá a felszereltséget, és hogy van-e vízimentő, illetve egészségügyi szolgáltatás a parton.

Forrás: Wikimedia Commons/MsLids
Forrás: Wikimedia Commons/Emanuela Meme Giudic 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!