Tíz éve keresték az ausztrál folyóból kifogott “krokodilszörnyet”

Sikerült befogni Ausztráliában azt az óriási bordás krokodilt, amelyet tíz éve kerestek az Északi területen. A 4 méter 71 centi hosszú és 600 kilogramm súlyú hüllőt a Katherine folyóban ejtették fogságba. A helyi természetvédelmi szakemberek szerint a körülbelül 60 éves állat a legnagyobb krokodilTöbb mint 900 elhagyott bébikrokodilt találtak a rendőrök egy kínai határvárosban. , amely a térségben él.

Forrás: Northern Territory Parks and Wildlife

Chris Heydon és John Burke, az Északi terület vadőrei arról számoltak be, hogy 4,5 méternél nagyobb krokodilt még nem fogtak ki a folyóból. A “krokodilszörny” létezéséről 2008-ban érkeztek először hírek, akkor látták egy mólóról, a hatóságok azóta próbálták meg befogni. Az óriási hüllőt egy krokodilfarmra szállították egy kisebb társával együtt, amelyet a közelben fogtak el.

Forrás: Northern Territory Parks and Wildlife

Az ausztrál szakemberek arra figyelmeztettek, hogy bár a Katherine folyóban eddig nem találtak nagyobb krokodilt, megvan az esély arra, hogy a Daly folyóból még nagyobb példányok ússzanak fel. A Katherine folyóban a krokodilveszély miatt fürdési tilalmat rendeltek el.

Forrás: Wikimedia Commons/kevleyski 

A bordás krokodilLelőttek egy több mint 5 méter hosszú krokodilt Queenslandben. (Crocodylus porosus) a legveszélyesebb és legnagyobb krokodilokTöbb ezer krokodilt fenyeget az éhhalál a pénzmosással vádolt bankárcsalád farmján. közé tartozik, átlagos hossza 3,5–5 méter, ám akadnak olyan hím példányok is, amelyek testhossza a 6 métert és az 1200 kilogrammot is elérheti. A bordás krokodil kisebb hüllőket, valamint halakat, madarakat és szárazföldi állatokat is zsákmányol. A kifejlett egyedek szinte mindenre rátámadnak, amit meg tudnak enni. Mivel kiváló úszó, messzire kimerészkedik a nyílt tengerre is. Ezzel egyedülálló a krokodilok között. Látták már egyedeit 1000 kilométeres távolságban a szárazföldtől, kint a nyílt tengeren is. Szervezete hatékonyan tudja kiválasztani a felesleges mennyiségű sót, ezért tud megélni a tengerekben is, bár nem ez a legkedveltebb élőhelye.

Forrás: Northern Territory Parks and Wildlife

Eredeti élőhelye a folyótorkolatok vidéke és a partvidéki mangrovemocsarak. Többnyire a tengerpartok kevert jellegű, úgynevezett brakkvizében él, de kedveli az édesvizet is, a nagyobb folyókban a partoktól több kilométeres távolságban is megél és előfordul az édesvízi tavakban és mocsarakban is. HatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. elterjedési területén több krokodilfaj is él, de ez a faj dominánsnak számít mindenütt, ahol előfordul. Ez a krokodilfaj gyakran támad rá a territóriumára merészkedő emberekre, főként a párzási és költési időszakban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!