Száz év után sikerült újra megörökíteni egy fekete párducot Afrikában

Hosszú idő után láttak újra feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. párducot Kenyában, s 100 év után először sikerült hiteles felvételeket készíteni egy ilyen különlegesGyönyörű portrékat készített a fotós, akit teljesen elvarázsol az albínó emberek különleges szépsége. példányról Afrikában – közölte a CNN-nel a San Diegó-i állatkert biológusa.

Nick Pilfold elmondta, hogy miután hallották a ritkaRendkívüli ritkaság - elefánt ikrek születtek egy kenyai rezervátumban. ragadozó hírét, csapatával kameracsapdákat helyeztek ki a Laikipia megyei rezervátumba a párducpopuláció tanulmányozására, majd Rafi, a fekete labrador, aki imád a havon csúszkálni. napokon át vártak és figyeltek. Több kamerát tettek oda, ahonnan többen is jelentették, hogy látták a fekete párducot.

„Néhány hónap alatt több kameránknak is sikerült felvételt készítenie róla” – mondta Pilfold az interjúban.

Black leopards, sometimes referred to as “black panthers” have reportedly been spotted in and around KenyaRendkívüli ritkaság - elefánt ikrek születtek egy kenyai rezervátumban. for decades, but photographic proof remains quite rare.

Közzétette: National Geographic – 2019. február 12., kedd

A nőstény párduc teljesen fekete szőrzete a melanizmusMelanizmus - koromfekete állatok a melanin festékanyag felhalmozódása miatt. , vagyis a festékanyag-felhalmozódást okozó génváltozat számlájára írható, az albinizmusGyönyörű portrékat készített a fotós, akit teljesen elvarázsol az albínó emberek különleges szépsége. ellentéte. A biológus elmondta, hogy ugyan napfénynél tökéletesen feketének tűnik a nagymacskaJaguárikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. bundája, a kamerák éjszakai infravörös felvételein vöröses mintázat is kirajzolódik rajta. Bár többen jelentették, hogy láttak fekete párducot, ez az első igazolt felvétel egy 1909-es etiópiai megfigyelés óta.

„Valószínű, hogy mindig éltek fekete párducok Kenyában, de ezt azóta nem sikerült jó minőségű felvételekkel igazolni” – tette hozzá Pilfold.

Most azonban, a videofelvételek mellett, Will Burrard-Lucas brit természetfotóDrámai pillanatot kapott le az év természetfotósa. snak sikerült tökéletes fotóRitkán látott fotók. kat készítenie egy fekete példányról, így egyértelműen beigazolódott, hogy a területen valóban élnek ilyen különleges színváltozatú egyedek.

A melanizmus a leopárdok nagyjából 11 százalékánál jelentkezik, ám ezek az állatok többnyire Délkelet-Ázsiában élnek. Afrikában rendkívül ritka a fekete párduc. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a párduc vagy leopárdPerzsa leopárd született a Miskolci Állatkertben. (Panthera pardus) a veszélyeztetett állatok között szerepel. A kutatók munkája az African Journal of Ecology című szaklap friss számában jelent meg.

The full set of my African black leopard photos. What a stunning animal…

Közzétette: Burrard-Lucas Photography – 2019. február 13., szerda


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!