Ritka tengeri emlős sodródott partra Ausztráliában

Egy nagyon ritkán előforduló, az ideje nagy részét elképesztő mélységekben töltő csőröscetféle tetemIsmeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában [Videó]. ét vetette partra a vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. kedden Ausztráliában, a délkeleti Új-Dél-Wales államban. A Sydneytől 150 kilométerre északra, Redhead strandján talált állatot tudományos vizsgálatnak vetik alá. A csőröscetElőször sikerült víz alatti felvételeket készíteni a legtitokzatosabb csőröscetről. pontos rendszertani helyzetét DNS-vizsgálattal próbálják majd megállapítani.

A tengeri állatokTömegesen elpusztult tengeri élőlények tetemei sodródnak partra Chilében hónapok óta. védelmével és kutatásával foglalkozó civil szervezet, az ORRCA elnöke, Ronny Ling szerint sajnálatos az állat elpusztulása, de ritkaRitka találkozás - közel 4 méteres óriáskalmárt filmeztek le egy japán kikötőben. alkalmat kínál e kevéssé ismert cetfélékTöbb mint nyolcvan delfin vetődött partra Indiában. tanulmányozására. A kevés, amit tudni lehet róluk, a partra vetett elpusztult példányoktól származik.

Csőröscet
Forrás: Facebook/ORRCA Inc

A szakértők még nem tudják, hogy a szárazföldön élettelenül talált, a bálnaEgy bálna gyomrában talált műanyaghulladékokat állítottak ki Norvégiában. és a delfinEmberi szavakat tanult meg utánozni egy kardszárnyú delfin. keverékére emlékeztető tengeri emlős15 hihetetlen és érdekes tény a delfinekről. betegség, öregség vagy baleset miatt pusztulhatott el és sodródhatott partra. Új-Dél-Wales partjainál átlalában évente egy-egy elpusztult csőröscetet mos partra a víz.

Csőröscet
Forrás: Facebook/ORRCA Inc

Egy, a PLOS One tudományos folyóiratban nemrég publikált tanulmányA tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék. szerint egy Cuvier-féle csőröscetMűanyag zacskókkal volt tele egy cet gyomra. 2992 méteres mélységig merült le, egy másik példány pedig 137,5 percen át tartózkodott víz alatt, s mindkét teljesítmény rekordot jelent a tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ök körében.

Csőröscet
Cuvier-féle csőröscet

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!