Rendkívül ritka albínó delfint figyeltek meg Kaliforniában

KülönlegesNevet keresnek a rendkívül ritka albínó orangutánnak. és rendkívül ritkaZoológiai szenzáció a Nyíregyházi Állatparkban - indiai orrszarvú született. tengeri élőlényt, egy albínó delfint sikerült megörökíteni a kaliforniai Monterey-öbölben, mely a bálnalesek egyik legjobb és legnépszerűbb helyszíne. A fiatal Risso-delfint egy bálnamegfigyelésekre szakosodott vállalkozás, a Blue Ocean Whale Watch hajóMasszív hajórakományok és azokat szállító hajók. járól vették észre, Moss Landing közelében. Kate Cummings természetkutató, a vállalkozás társtulajdonosa szerint a most megfigyelt albínó delfinDelfinárban gyönyörködhettek a turisták [Videó]. valószínűleg azonossal azzal az egyeddel melyet 2015-ben sikerült észlelni az öbölben.

Fotó: Kate Cummings/Blue Ocean Whale Watch

Az albínó állatoknak számos nehézséggel kell szembenézniük, ezért is jó hír, hogy a két éve megismert borjú még mindig életben van. A természetben az albinizmusIndiában él a világ legnagyobb albínó családja. nagy hátrányt jelent, mivel megfosztja az állatot természetes védőszínétől, emellett fényérzékenységet okoz, és rontja a látását. A pigmenthiányban szenvedő állatokat a ragadozóAz elmúlt évtizedekben még soha nem volt ilyen sok aranysakál Magyarországon. k sokkal könnyebben észreveszik.

Az albínó delfint szorosan az anyja mellett úszva figyelték meg, egy népes delfincsapatban, melynek tagjai valószínűleg azért úsztak be az öbölbe, hogy ott kedvenc zsákmányukra, tintahalakra vadásszanak. A méretes delfincsapatban számos fiatal egyedet azonosítottak a kutatók.

A Risso-delfinMegkezdődött az éves delfinöldöklés Japánban. (Grampus griseus) a sarki tengereket kivéve az egész világon elterjedt, a nyugat-európai partoknál sem ritka, mégis viszonylag keveset tudunk róla. Kisebb csapatokban élnek, rendszerint legfeljebb hatan együtt, ritkaságszámba megy, ha számuk 20 fölött van. Inkább a vándorlásHatalmas távolságokat megtéve, a Spitzbergáktól egészen Kanadáig vándorolt egy fiatal sarki róka. során verődnek nagyobb csapatokba. A Risso-delfinekTengeri szivaccsal kedveskednek választottjaiknak a púposhátú delfinek. gyakran kíváncsian kiemelkednek a vízből, néhány másodpercig magasra nyújtják a fejüket, majd merész ívben alábuknak. Kizárólag tintahalakkal táplálkoznak. A testhosszuk általában 250-400 centiméter, tömegük maximum 350 kilogramm. Fejük feltűnően gömbölyded, mivel homlokuk elég meredek, „csőrük” pedig nincs. Risso-delfinek testét gyakran hosszú sebhelyek, a fajtársak fogainak nyomai borítják, ennek okáról azonban semmi pontosat nem lehet tudni. A megfigyelések szerint a Risso-delfinek családjai igen összetartóak, a Monterey-öbölben feltűnt albínó egyed is valószínűleg más példányok segítségére támaszkodhat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!