Rendkívül bizarr turistalátványosságok

Isla de las Munecas, Mexikó

Világhírű turisztikai látványosság lett a mexikóPalenque - maja romváros Mexikóban. i Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete5 hátborzongató hely a világon. . A szigetA festői Skye-sziget - a "kis-Skócia". minden bizonnyal egyike a világ leghorrorisztikusabb hangulatú helyeinek, ugyanis több ezer játékbaba borítja be . Egy legendaSzent László legendáját ábrázoló falképre bukkantak egy középkori erdélyi templomban. szerint egy kislány szelleme kísért itt, aki a szigetet övező csatornába fulladt. Sok évvel ezelőtt egy férfi hagyta itt az első játékbabát a szellemkislánynak, majd az ő példáját követve az emberekIndiai gyerekmunkások - a szénbányászok élete. egyre többet és többet hordtak ide, így mára gyakorlatilag a szigetTenerife - az örök tavasz szigete. összes fájáról, bokráról és arra alkalmas felületéről fürtökben lógnak a babák.

SAMSUNG

babak-szigete-3

babak-szigete-2

Bizarr turistalátványosságok, Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete

Bizarr turistalátványosságok, Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete

Bizarr turistalátványosságok,

Rágógumi-sikátor, San Luis Obispo, USA

A kaliforniai kisváros San Luis Obispo nem mindennapi  látványossága a 21 méter hosszú és 4 méter magas rágóEltüntetik Seattle bizarr turistalátványosságát, a rágógumifalat. gumi-sikátor. Egyesek szerint nem sokkal a második világháború után alakult ki ez a szokás a helyi középiskolások körében, míg mások a késő ötvenesekre teszik az időpontot, és két iskolaKínai sportiskolák - lehetőség vagy gyötrelem?. vetélkedésének eredményeként állítják be Bubblegum Alley létrejöttét. A környékbeli boltosok nyomására a hetvenes évek során kétszer is teljesen letakarították a sikátort, sőt még a kilencvenes években is próbálkoztak. Mára már sokan inkább a városSzokatlan építészet. különlegességének tekintik a furcsaKülönleges és furcsa éttermek a világ minden tájáról. képződményt, nem pedig gusztustalan rongálásnak.

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

Bizarr turistalátványosságok, rágógumi sikátor

Aokigahara Forest, Japán

Japánban, FujiFuji - Japán szent hegye. hegyLenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején - videó. lábainál található az úgynevezett Halál erdő. Az erdő az öngyilkosságok miatt vált hírhedté, a San Francisco-i Golden Gate-híd után itt követik el a legtöbb öngyilkosságot. 1950 óta több mint 500 ember választotta halála helyszínéül ezt a sötét  erdőEgy indiai férfi ötszáz hektár dzsungelt teremtett egymaga. t. Ami egészen érthetetlen, hogy nagyon sokan felkeresik a Halál erdejét.

Bizarr turistalátványosságok, Halál erdő

Bizarr turistalátványosságok, Halál erdő

Patkányok temploma, Dasha, India

Az indiai Dashaban áll egy szokatlanKülönleges és furcsa éttermek a világ minden tájáról. szentély a Patkányok temploma5 hátborzongató hely a világon. .  A templomban 20.000 patkányA patkányok temploma Indiában. él, melyeket a helyiek és az ide érkező zarándokok etetnek, itatnak. Évente több tízezer zarándok érkezik a bizarrEltüntetik Seattle bizarr turistalátványosságát, a rágógumifalat. templomhoz. A Patkányok templomEl Santuario de las Lajas - katedrális a szurdok felett. áról hosszabb cikket olvashatsz itt: Patkányok temploma Indiában

karni-mata

karni-mata-2

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Bizarr turistalátványosságok, Patkányok temploma

Santa MariaMegtalálhatták Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű hajójának roncsait. della Concezione

RómaA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . legbizarrabb látványosságátÚjjáéled a vízzel elárasztott Bözödújfalu temploma. egy 17.századi templom, a Santa Maria della Concezione vagy másik nevén a Kapucnisok templomaA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . rejti. Santa Maria della Concezione templom kriptájának padozatát a Szentföldről származó föld, falait pedig mintegy négyezer kapucinus barát csontja borítja. 1500-1870 között leltek itt örök nyugalmat a kapucinus szerzetesekAz összes tigrist elviszik Thaiföld híres Tigris Templomából. és Róma legszegényebb halottai. A kriptában egy emléktábla figyelmezteti az ide látogatót, hogy aki ide belép, átélheti, miként zárul be az idő ajtaja s nyílik ki az örökkévalóság kapuja. A táblán ez olvasható: “Voltunk, mint te, leszel, mint mi”…

bizarr-templom-13

bizarr-templom-5

bizarr-templom-2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!