Rekordáron kelt el egy ritka kínai teaféle

A tavaszi szezon közeledtével sosem látott magasságokba emelkedtek egyes teafajták árai Kínában – a legjobb minőségű, ritka teák ma luxusajándéknak, de akár kiváló befektetésnek is számítanak.

Kínai teaföld

A kelet-ázsiai országItt a legjobb nőnek lenni . egyik legjobb zöld teájaként számon tartott hangcsoui (Hangzhou) Longcsing (Longjing) tea legelső zsenge, s így különlegesen jó minőségűnek tartott hajtásaiból készült tea kilogrammjáért nem kevesebb mint 360 ezer jüant, vagyis 12,6 millió forintot ajánlottak egy aukcióEgy teljes falut kínálnak eladásra Németországban. n. Az eset ugyan egyedi, az árak ugyanakkor a szakértők szerint a tavalyinál átlagosan 20-25 százalékkal lesznek magasabbak idén.

Kínai teaföld

A polcokra kerülő tea ára 200 jüan (7 ezer forint) körül alakul, miközben a legjobb minőségű Longcsing tea kilogrammja 80 ezer – 100 ezer jüan (3-3,5 millió forint) között mozog majd. Utóbbit elsősorban magas rangú hivatalnokok és üzletemberek vásárolják, s ma már a drága likőrökhöz és cigarettamárkákhoz hasonlóan kiváló ajándéknak számít, de sokan befektetésként is tekintenek rá – mondta a rádiónak egy kínai teakereskedő. A többi híres márka legjava is drágult idén: a Kuapien (Guapian) tea kilogrammja 40 ezer (1,5 millió forint), a Csientao (Qiandao) pörkölt zöldteáé 20 ezer jüan (750 ezer forint) körül alakul. A tavasz egyébként a legfontosabb időszak az ország teakereskedelmében. A kínai teamarketing egyesület statisztikái szerint az összes eladás 75 százaléka az év ezen időszakában történik, ugyanakkor a termelés csupán 40 százaléka zajlik ekkor. – írta az MTI

Kínai teaföld

Kínai teaföld

Kínai teaföld


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!