Negyven kilogramm műanyaghulladékot találtak egy bálna gyomrában

Negyven kilogramm műanyagEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. zacskót találtak egy bálnaVemhes bálna teteme sodródott partra Szardínián - műanyagszeméttel volt tele a gyomra. gyomrában, melynek tetemét a Fülöp-szigeteken mosta partra a tengerAz Északi-sarkvidéken köt ki az európai és az amerikai műanyag hulladék. – számolt be róla a The Guardian online kiadása. A fiatal Cuvier-féle csőröscetRitka tengeri emlős sodródott partra Ausztráliában. emésztőrendszeri sokk miatt pusztult el, miután több tucatnyi műanyag zacskót nyelt le.

Forrás: D’ Bone Collector Museum

A Mindanao szigeti Davao város D’Bone múzeuma a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a boncoláskor 40 kilogramm műanyaghulladékot, köztük 16 rizses zsákot, négy, banánültetvényeken használt zsákot és rengeteg bevásárlózacskót vettek ki az emlős gyomrából. A múzeumEgy elefántmadár óriási tojása került elő egy amerikai múzeum gyűjteményéből. tengerbiológusai szerint soha ennyi műanyagot nem találtak egyetlen bálnában sem. Darrell Blatchley, a múzeum tulajdonosa elmondta, hogy az elmúlt tíz évben boncolt delfinekTöbb mint 150 cet vetődött partra Ausztráliában. és bálnákVarázslatos drónvideó - delfinek és bálnák találkozása. közül 57-et ölt meg a gyomrukba jutott műanyag.

The final cause of death is in for the death of the juvenile male curvier beaked whale we recovered March 16 2019. 40…

Közzétette: D’ Bone Collector Museum Inc. – 2019. március 16., szombat

 

Rohamosan nő az eldobható műanyagzacskók használata Délkelet-Ázsiában. 2017-ben az Ocean Conservancy tengervédő szervezet azt állapította meg, hogy Kínában, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, ThaiföldNegyven tigriskölyök tetemét találták meg egy fagyasztóban a Tigris Templomban. ön és Vietnamban több műanyagot zúdítottak az óceánba, mint a világ többi részén együttvéve.

Tavaly júniusban például Thaiföld déli partjainál azután pusztult el egy cet, hogy több mint 80 műanyag zacskót nyelt le. Biológusok becslései szerint csak a thai vizekben évente 300 vízi állat – a delfinek és a bálnák mellett sok tengeri teknős12 centis szívószálat távolítottak el egy teknős orrából. – pusztul bele a műanyagszennyezésbe.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!