Mesterséges intelligenciával váltja fel dolgozóit egy japán biztosítótársaság

Elbocsátja 34 munkatársát és állásaikat egy mesterséges intelligenciaTöbb mint 400 ezer dollárért kelt el egy mesterséges intelligencia által készített alkotás. (AIRobotorvos állt munkába egy kínai kórházban. ) rendszerrel tölti fel a Fukoku Mutual Life Insurance japánSünikávéház nyílt Tokióban. biztosíTaj Lake Palace Hotel - varázslatos szálloda a Pichola-tó közepén. társaság. Az IBM cég Watson Explorer AI rendszere a biztosítottaknak járó kifizetéseket fogja kiszámolni. A japán cég számításai szerint a lépéssel 30 százalékkal fog nőni termelékenységük, és a befektetés a rendszerbe kevesebb mint két év alatt meg fog térülni. A január elejétől alkalmazott AI-rendszer 200 millió jenbe (504 millió forint) került, és segítségével már egy év után 140 millió jent takaríthat meg a társaság. A rendszer fenntartása évente 15 millió jenbe kerül – adta hírül a The Guardian brit napilap. A 34 munkatársától március végéig fog megválni a biztosítótársaság.

A kép illusztráció: a Henn-na HotelRobotszemélyzete lesz egy hamarosan megnyíló japán szállodának. , vagyis a “Különös HotelTiajin Aircraft Carrier Hotel - hadihajóból luxushotel. ” nevű futurisztikusCsaknem hangsebességgel száguldó vonattal kötnék össze az ausztrál nagyvárosokat. robotPingpong-meccset rendeznek a bajnok és a világ leggyorsabb robotja között. szállodaTiajin Aircraft Carrier Hotel - hadihajóból luxushotel. tavaly nyílt meg Japánban

Az IBM Watson Explorer rendszere olyan “kognitív technológiával bír, amely az emberhez hasonlóan képes gondolkodni, lehetővé teszi az összes adat – köztük szövegek, képek, audio- és videofelvételek – elemzését és értelmezését”. A technológiaMegkezdte működését az EU saját GPS rendszere, a Galileo. képes lesz elolvasni több tízezer orvosi jelentést és kórházi tartózkodások időtartamának tényezőit ahhoz, hogy a biztosítottaknak járó kifizetések kiszámítsa – olvasható a Mainicsi Simbun japán napilapban. Miközben a mesterséges intelligencia használatával jelentősen csökkenni fog a kifizetések kiszámításának ideje, a biztosítottak csak akkor fogják megkapni az összegeket, ha a társaság munkatársai jóváhagyják őket. A jelenlegi pénzügyi évben eddig 132 ezer kifizetést jegyzett a cég.

Japán a mesterséges intelligencia használatának fő kísérleti terepévé válhat csökkenő és idősödő lakossága és a robottechnológia bátor alkalmazása miatt. A Nomura kutatóintézet egy 2015-ös jelentése szerint a szigetországban az állások mintegy felét robotokRobotok szurkolnak egy dél-koreai baseballcsapatnak. fogják betölteni 2035-re.

robot-hotel-5

A mesterséges intelligencia szerepet játszhat az ázsiai ország politikájában is, mivel a jövő hónaptól a gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztériumban is bevezetnek próbaképpen egy AI-rendszert, amely segíteni fogja a közalkalmazottakat abban, hogy válaszokat vázoljanak fel a minisztereknek kormány- és parlamenti üléseken. Azt remélik a rendszer alkalmazásától, hogy csökkenteni fogja a hosszú időszakokat a miniszterek írásbeli válaszainak előkészítésére. Ha sikeres lesz a kísérletSzétverték a világutazó, stoppoló robotot. , akkor más kormányhivatalokban is bevezetik a Jiji hírügynökség szerint.

pepper-6PepperA világ első, érzelmeket felismerő robotján töltötte ki dühét egy japán férfi. , amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotja

The Guardian,MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!