Megpróbált végezni magával egy fogságban élő kardszárnyú delfin

Szemtanúk szerint egyértelműen véget akart vetni az életének egy fogságban tartottCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. kardszárnyú delfinEgy betiltott vegyi anyag "sokkolóan" magas mennyiségét mutatták ki egy kardszárnyú delfin szervezetében. , aki egy előadás közben kiugrott a medencéjéből és mozdulatlanul hevert odakint a betonon. A Morgan nevű állat egy a Kanári-szigeteken található vízi parkban él és már máskor is megpróbált kárt tenni önmagában.

orka-2

A kardszárnyú delfinÖnálló faj lehet Jangce-folyóban élő ritka tengeridisznó. a Tenerifén működő Loro Parkban él jelenleg, de valójában az amerikai SeaWorldElpusztult Tilikum, a kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben megölte gondozóját. tulajdona, amely kölcsönadta őt a kanári-szigeteki szórakoztatóparknak. Morgan az egyik műsor alatt próbált meg végezni magával, amikor váratlanul kiugrott a vízből és több mint 10 percig feküdt a medenceA világ legnagyobb medencéje. szélén mozdulatlanul. Az állat néhány héttel ezelőtt pedig többször is egy fémből készült kapuba verte fejét. Az állatvédők és az eset szemtanúi azt követelik, hogy azonnal eresszék szabadon a kardszárnyú delfint, aki láthatóan rendkívül rosszul viseli a bezártságot. A parkLátványos fényalagút Japánban . illetékesei szerint azonban szó sem volt öngyilkossági kísérletről és Morgan jól érzi magát náluk, normális a viselkedése.

orka

VIDEÓ:

A SeaWorld egyébként nemrég jelentette be, hogy abbahagyja az orkákA kardszárnyú delfineknél is létezik a nagymamaeffektus. tenyésztését és felhagy a hagyományos delfinműsorokkal. 2019-től már mindhárom delfináriumban olyan műsorral várják a látogatókat, amely a gyilkos bálnaként is emlegetett állatok természetes környezetére és magatartására helyezi a hangsúlyt.

A SeaWorldöt évek óta bírálják az állatvédők show-műsorai miatt, amelyekben idomított kardszárnyú delfinekTömegesen vetődnek partra a delfinek Franciaországban. szerepelnek. Nagy felháborodást keltett a 2013-ban bemutatott BlackfishBeszüntetik a delfintenyésztést és a showműsorokat a SeaWorld-delfináriumok. című leleplező dokumentumfilmDiscovery bemutatta azt a filmet, amiben Paul Rosolie lenyelette volna magát egy anakondával. is, amely bemutatta a tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ök fogságát és cirkuszi attrakciókban való szerepeltetését. A produkció firtatta azt is, milyen tényezők vezettek ahhoz, hogy egy kardszárnyú delfin 2010-ben megölte híres és népszerű idomárját a floridai delfináriumban.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!