Látványos felvételen a patagóniai Viedma gleccser leszakadó jégtömbjei

A Viedma gleccserPeru 40 év leforgása alatt elveszítette a gleccserei felét. a patagóniai jégmező része, amely GrönlandA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. és az AntarktiszCsodálatos élővilágot találtak az Antarktisz jege alatt. után a harmadik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. kiterjedésű jégA klímaváltozás hatása animációkon keresztül bemutatva. borította szárazföldi terület a FöldLondon és New York is víz alá kerülne, ha elolvadnának a jégtakarók. ön. A jégmező 45 fő gleccserrel rendelkezik, melyeknek többsége a felmérések alapján visszahúzódott az elmúlt időszakban.

1

A dél-amerikai gleccser a legfrissebb mérési adatok szerint több mint egy kilométerrel lett rövidebb az 1930-as évek óta és a kutatók szerint 6-7 évtized múlva teljesen eltűnhet. A hatalmas jégfolyamokat a Föld hőmérőinek tekintik a kutatók, mivel rendkívül érzékenyek bármilyen klímaváltozásra.

3

“Az elmúlt húsz évben végzett kutatások azt mutatják, hogy az itteni gleccserekRendszeressé válhat a jéghegyek leválása a chilei gleccsereken. 10-20 százalékkal lettek kisebbek. Ha így megy tovább, 50-60 éven belül teljesen eltűnhetnek.” – mondja egy argentin kutató.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!