Kétmillió elvadult macska kiirtását tervezik Ausztráliában

Az Ausztráliában őshonos vadállatokA fajok felét élőhely-változtatásra kényszeríti a klímaváltozás. védelmében mintegy kétmillió kóbor macskaAranyos videó - így tanítja járni a cica a kisbabát. kiirtását tervezi öt év alatt az ausztrál szövetségi kormány. Ezek az állatok az Európából érkező telepesek házimacskáinak elvadult leszármazottai. Szakértők állítása szerint több mint 120 őshonos fajt fenyeget a kihalásKihalás szélére került állatok. az elszaporodott ragadozóÚgy harapott a kardfogú, mint egy házimacska. k pusztítása miatt. A szövetségi kormány közölte, hogy mérgezett csalétkeket helyeznek ki, és telefonos alkalmazást is készítettek FeralCatScan néven, mellyel a lakosság értesítheti a hatóságokat, ha olyan területet talál, ahol nagy számban láttak vadászó macskákat.

Elvadult macskák

Kutatók szerint az eddig kihalt 29 őshonos ausztrál emlősfajból 28 pusztulásában játszottak szerepet a macskákÍgy látnak a macskák. az elmúlt két évszázadban. “Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nem utáljuk a macskákat, csak véget kell vetni a károknak, amit a vadon élő állatokKülönleges átkelőhelyek, melyeket a vadon élő állatok megmentéséért építettek. közt okoznak. A tudományos bizonyítékok egyértelműek, a vadon kóborló macskák jelentik a legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. veszélyt” – mondta az ABC rádiónak Gregory Andrews, a kihalással fenyegetett fajok biztosa.

Elvadult macskák

Úgy vélik, mintegy 20 millió macska él az országban, melyek több millió őshonos állattal végeznek naponta. A macskák az 1700-as évek végén érkeztek az európai telepesekkel, akkor még háziállatként, ám azóta rengeteg leszármazottuk tért vissza a vadonba és szaporodott el az egész kontinensen. Greg Hunt környezetvédelmi miniszter a macskatartást szigorító intézkedéseket, többek között az ivartalanítást és a mikrochip beültetését tartja szükségesnek.

Elvadult macskák

Elvadult macskák

MTI, telegraph.co.uk 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!