Jaguárikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Jaguárok születtek a Nyíregyházi Állatparkban, az ikrekKülönleges nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc ikrei. egyik tagjának sárga, a másiknak feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. a bundája. Az egy Rafi, a fekete labrador, aki imád a havon csúszkálni. napos állatok a napokban estek át az első orvosi vizsgálaton és egyedi azonosíJelentősen gyorsult a hínárosodás a Balatonban. jukat is megkapták.

MTI fotó: Balázs Attila

Az állatpark sajtószóvivője-osztályvezetője, Révészné Petró Zsuzsa elmondta, a 103 napnyi vemhesség után született nőstény jaguárokról anyjuk szépen gondoskodik. Ezek a nagymacskák magányos állatok, az utódgondozás csak a nőstény feladata, a hím – mivel veszélyes lehet a kicsikre – egy elkülönített kifutóban él.Az egyre aktívabb kölykök egyelőre anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan ők is a ragadozóknak megfelelő táplálékot kapják majd.

MTI fotó: Balázs Attila

A Franciaországból, az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett tenyészpár hároméves nőstény tagja fekete, míg a négyéves hím sárga bundájú; az anyának a mostani volt az első ellése.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az utódok eltérő színváltozatával kapcsolatban a szóvivő azt mondta, a jaguárJaguárkölyök született a Szegedi Vadasparkban. , az újvilág egyedüli nagymacskája több színváltozatban létezik: a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. Ezt a mutációt a fekete pigmentanyag, az eumelanin túltengése okozza a narancssárga pigmentMelanizmus - koromfekete állatok a melanin festékanyag felhalmozódása miatt. ellenében. Ez fekete szőrzetet eredményez, bár közelről, a napfényben megfigyelhetőek a halvány foltok a sötét bundán.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A jaguár (Panthera onca) Közép- és Dél-AmerikaCsaládjával együtt tért vissza a szarvas a boltba, ahol finom falatokkal kínálták. csúcsragadozója, elsősorban esőerdő"Szellem medvék" járják Kanada vadregényes erdejének mélyét. kben él, de a nyíltabb, mocsaras területeken, valamint száraz füves pusztákon is előfordul. Kedveli a vizet és kiválóan úszik. Harapása igen erős, így élőhelyén a teknősök vagy a kajmánok elejtése sem jelent neki problémát. Egyedszáma manapság csökken, a legnagyobb veszélyt az élőhelyeinek elvesztése jelenti számára.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!