Ismét virágszőnyeggel borították be Brüsszel főterét

Virágszőnyegbe öltöztették BrüsszelA belga királyi palota lenyűgöző botanikus kertje. főterét, a világhírű Grand-Place-t: a téren mintegy 600 ezer begóniából és dáliából raktak ki egy óriási, japán70 éve dobták le az atombombát Hirosimára. motívumokat ábrázoló képet. A 75 méter hosszú, 24 méter széles kompozíció egyebek mellett egy japán darumadarat, cseresznyevirágokat és egy koi pontyot ábrázol. “A szőnyeg mintázatai és jelképei boldogságot és békét fejeznek ki” – mondta Suzuki Fudzsie, a projekt egyik vezető tervezője.

brusszel-2

A belga főváros28 elképesztő előtte-utána fotó Alepporól, a lerombolt szíriai városról. vezetői a BelgiumReading between the lines - átlátszó templom Belgiumban. és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából választották idén a japán tematikát.A pénteken felavatott színpompás szőnyeg hétfőig megtekinthető a belga fővárosban, a látvány a gótikus alapstílusú, gazdag díszítésű városháza emeleti erkélyéről élvezhető leginkább – bár ehhez öteurós belépőt kell váltani.

Az idén huszadik alkalommal elkészített virágszőnyegVirágba borult a Föld egyik legszárazabb sivataga. megalkotásában több mint száz kertész és önkéntes vett részt, a kompozíció nagyjából négy óra alatt öltött formát, elkészítéséhez négyzetméterenként több mint háromszáz virágVirágba borult a Föld egyik legszárazabb sivataga. kellett.

A kétévente kiállított főtéri virágszőnyeg általában több mint százezer turistát vonz. A világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. egyik legszebb terének tartott, középkori céhszékházak sorával szegélyezett Grand-Place kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben megrendezik ezt a látványosságot. Hagyományosan a begóniát használják fel erre: ez a belga virágkertészet egyik fő büszkesége, amelyből évente mintegy 60 millió szálat nevelnek az országban.

brusszelIlyen volt a brüsszeli virágszőnyeg 2008-ban (Fotó: Wikipedia/Wouter Hagens)

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!