Heves viharok tépázzák Olaszországot – folyókká duzzadt patakok, hatalmas hullámok és széllökések tombolnak

Heves viharok okoztak gondot OlaszországLenyűgöző fotók a mesébe illő Toszkánáról. északi tartományaiban. A rossz idő miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. fokú riasztást. Az ország több részén hétfőn és kedden is zárva tartanak az iskolák, a temetők, a parkok és a tengerparti sétányok. Kiemelt megfigyelés alatt tartják a folyóCitarum folyó - a világ legszennyezettebb folyója. kat és patakokat is, amelyek Olaszországnak ezen a részén egyik pillanatról a másikra meg szoktak duzzadni és kilépnek a medrükből.

Az olasz katasztrófavédelem közölte, hogy Itália északi térségében a következő napokban akkora mennyiségű csapadékra lehet számítani, mint amennyi az évnek ebben az időszakában háromA magántőke bevonásával mentenék meg Pompejit. napTíz éve nem volt ekkora napkitörés. alatt szokott esni.

A RómáKilométereken át elnyúló tó jelent meg a Halál-völgy zord vidékén. l északra fekvő Civitavecchia kikötőjében hétméteresek a hullámok, ezért nincs tengeri összeköttetés Szardíniával és Szicíliával. Az északkeleti Veneto és Friuli Venezia-Giulia, az alpesi Trentino Alto Adige, az északnyugati Liguria és Lombardia, valamint Abruzzo tartományban lépett életbe a legmagasabb fokozatú riasztás. Közepes szintű riasztást rendeltek el a Tirrén-tengerre néző olasz tartományokban.

Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében a folyókká duzzadt patakok miatt és a déli Reggio Calabriában, ahol óránként több mint 100 kilométeres széllökéseket mértek. A liguriai La Spezia kikötőjében a szél megrakott konténereket emelt fel. Velencében leállították a vízibuszok forgalmát a megemelkedett vízszint miatt. A történelmi városközpont 70 százaléka víz alatt van.

 

Brenta river in Levico, Trentino, N Italy

This happened – overflowing Brenta river in Levico, Trentino, northeastern Italy today, October 28! Report: Associazione Pescatori Val di Non via Antonio Giordani – thank you (Y)

Közzétette: Severe Weather Europe – 2018. október 28., vasárnap

Rómában egész hétfőn heves, forró szél fújt, amely fákat csavart ki és homokkal temette be az utcákat. A főváros8 érdekes tény New York-ról. utcái elnéptelenedtek. Az olasz fővárost alig egy héttel ezelőtt hatalmas jégeső sújtotta: jégtáblák úsztak a város utcáin.

Egész Olaszország a rossz idő szorításában van, amely AfrikaA Kilimandzsárón találtak rá Afrika legmagasabb fájára. felől hozott vihart, monszunszerű esőÖkölnyi jégdarabok rombolták szét a nagyvárost. t és erős, meleg szelet. Az előrejelzések szerint kedden enyhülés várható, szerdától viszont visszatér az eső.

Valle di Cadore, Belluno, northeastern Italy today

Extreme torrential rainfall in north Italy continues: dam in Valle di Cadore, Belluno, northeastern Italy today, October 28! Report: Luigi Del Favero

Közzétette: Severe Weather Europe – 2018. október 28., vasárnap

 

Intense windstorm and large waves in Civitavecchia, Lazio, central Italy

Intense Scirocco windstorm and large waves in Civitavecchia, Lazio, central Italy on the coast of the Tyrrhenian sea today, October 28. Report: Meteo Lazio

Közzétette: Severe Weather Europe – 2018. október 28., vasárnap

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!