Félmillió dollárért cserélhet gazdát a Holdról származó, kivételes meteorit

A szakértők szerint félmillió dollárért (141 millió forint) is gazdát cserélhet az a kivételes, Holdról származó meteoritMeteorit csapódhatott be egy kubai városba. , melyet a bostoni székhelyű RR Auction árverésre bocsátott. Az 5,5 kilogrammos NWA 11789 jelzésű, vagy más néven Buagaba meteoritot tavaly fedezték fel az északnyugat-afrikai MauritániaÍgy néz ki az űrből a Szahara szeme. egy távoli vidékén, noha valószínűleg évezredekkel ezelőtt hullott le a Földre.

Az aukciósház szerint „ez az egyik legjelentősebb meteorit, amely jelenleg megvásárolható a világon”, és az egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. holdi eredetű kő, amely valaha aukcióra került.

Forrás:

Az objektum valójában hat töredékből áll, amelyek egy kirakós darabjaiként illeszkednek egybe. A legnagyobb darab nagyjából 2,7 kilogrammot nyom. A meteoritot árverésre bocsátó Aerolite Meteorites vállalat vezérigazgatója, Geoff Notkin szerint az ismert holdi eredetű meteoritok többsége nem nagyobb egy diónál vagy egy golflabdánál. „Amint ezt megláttuk, tudtuk, hogy rendkívüli darabbal van dolgunk” – mondta Notkin, hozzátéve, hogy ilyen alkalom nagyon ritkán adódik az ember életében.

Forrás: RR Auction

Az árverésre bocsátott meteorit egyike azon kevés ismert holdi meteoritoknak, amelyek felső rétege részben megolvadt a FöldAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. légkörElőször észleltek légkört egy Földhöz hasonló exobolygó körül. én való keresztülszáguldáskor. Az objektum egy másik különlegessége, hogy „páratlan”. Gyakran előfordul, hogy ugyanazon meteorit különböző darabjait fedezik fel, csak más-más időpontokban, ezeket nevezik „páros” meteoritoknak. Egy „páratlan” darab sokkal vonzóbb a gyűjtőknek, és talán a tudományKészülnek az amerikai Hold-bázis tervei. számára is értékesebb.

Az RR Auction alelnöke, Robert Livingston szerint egy ilyen árverés nyújt egyedül alkalmat a gyűjtőknek, hogy hozzájussanak a HoldEgyszerre lesz szuperhold, kék hold és teljes holdfogyatkozás. egy darabjához, mivel az asztronauták által lehozott holdkövek az Egyesült Államok tulajdonát képezik.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!