Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike

Elpusztult Nagy Tim, az afrikai óriásagyarú elefántokNapokra börtönbe került három újságíró, mert a Zimbabwében zajló elefántvadorzásról írtak. egyik utolsó példánya. A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat (KWS) közleménye szerint az 50 éves elefántot az Amboseli Nemzeti Parkban találták meg, s halálához természetes okok vezettek. Az elefántnak olyan hosszú – egyenként több mint 45 kilósra becsült – agyara volt, hogy egészen a földig ért.

„A szívünk szakad meg. Tim egyike volt AfrikaTenerife - az örök tavasz szigete. utolsó szuperagyarasainak. KenyaMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. egyik nemzeti kincse volt” – fogalmazott egy nairobiKibera nyomornegyed - Afrika legnagyobb nyomortelepe. központú állatvédő szervezet.

Tim the iconic great tusker who died in Amboseli earlier yesterday was one of the last remaining great tuskers in Kenya….

Közzétette: Save the Elephants – 2020. február 5., szerda

 

Rendszerint csak a nagyon idős elefántoknak van ilyen hatalmas agyaruk. A természetvédőMegölték az elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosát. k szerint csupán pár tucatnyi lehet az óriásagyarú afrikai elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. száma, ugyanis az orvvadászokVadorzók áldozata lett Yongki, a közkedvelt szumátrai elefánt. is főleg rájuk vadásznak éppen különösen hosszúra megnyúlt metszőfoguk miatt. Annyi óriásagyarú elefántÍgy tudta megállítani a felbőszült elefántot a túravezető. pusztult el, hogy ez már a faj fennmaradásában is megmutatkozik: a tudósok szerint mivel a hosszú agyarEgyre több az agyar nélküli nőstényelefánt az orvvadászat miatt. ú egyedek élete van a legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. veszélyben, manapság az afrikai elefántoknak már kisebb agyaruk nő, mint száz évvel ezelőtt.

It is with heavy hearts that we say farewell to Tim – one of Africa’s last great tuskers. Big Life Foundation reported…

Közzétette: Great Plains Conservation – 2020. február 5., szerda

 

A kutatók minden megfigyelt elefántcsordát egy betűvel jelölnek meg, hogy könnyebb legyen őket azonosítani. Az egy csordában élő elefántok neve mind a csordát jelző betűvel kezdődik. Tim a T csordába tartozott.

Death announcement : The famous elephant named Iconic Big Tim, of Amboseli National ParkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. has died aged 50 years

http://bit.ly/2tBzg1O

#RIPTim

Közzétette: KTN Kenya – 2020. február 5., szerda

 

Az állat hosszú élete során az orvvadászokat és a feldühödött farmereket is sikerült túlélnie, noha volt egy rossz szokása: rájárt a falusiak termőföldjeire. Ezért állatvédők és vadőrök nyomjelző nyakörvet erősítettek rá, és valahányszor megközelített egy ültetvényt, vadőrök siettek oda, hogy más irányba tereljék. Az első évben 183 alkalommal próbált behatolni szántóföldre vagy megdézsmálni termést, de a megfigyelés eredményeként az ilyen eseteket sikerült a felére csökkenteni. Egyszer egy lándzsa fúrta át az egyik fülét, és beleállt a vállába, de az állatorvosoknak sikerült meggyógyítaniuk.

Nagy Tim testét a fővárosba szállítják, hogy később kiállítsák a nemzeti múzeumban. Kenya egyike a legnagyobb elefántpopulációval rendelkező afrikai országoknak, a becslések szerint 35 ezer példány él az országban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!