Egy nap alatt 220 millió fát ültettek Indiában

Több mint egymillió indiai 22 millió fát ültetett az észak-indiai Uttar Pradesben a klímaváltozásAz óceánok nyelik el a légkörbe kerülő szén-dioxid csaknem egyharmadát. ellen hirdetett kormányzati kampány keretében, amelynek célja élhetőbbé tenni az ország legnépesebb államát.

Fotó: The Times of IndiaTöbb száz éves természetes hidak ívelnek át a folyók felett az indiai Khasi-hegyekben. / K K Choudhary

Bivhas Randzsán, az indiai erdészeti hatóság szóvivője szerint mások mellett diákok, képviselők, kormányzati tisztségviselők is részt vettek a több tucatnyi – köztük 16 gyümölcstermő – fafajhoz tartozó facsemeték elültetésében az utak, vasúti sínek mentén és erdőTöbb száz éves természetes hidak ívelnek át a folyók felett az indiai Khasi-hegyekben. s térségekben.

Randzsán kiemelte, hogy az akció az erdőtakaró növelését célozza a több mint 200 millió lakosú Uttar Pradesben.

“Azért tűztük ki célul a 220 milliót, mert Uttar Prades 220 millió ember otthona” – fogalmazott az állam főminisztere, Jogi Aditjanath. – A fákat több mint 1,4 millió helyszínen ültették el.

A kormány szóvivője emlékeztetett, hogy általában csak a csemeték 60 százaléka érik fává, a többi vízhiányA víz világnapja - a gyerekeket veszélyezteti legjobban a vízhiány. és betegségek miatt elpusztul.

Nehéznek ígérkezik a fogadalmak teljesítése

Az indiai vezetés ígéretet tett, hogy az ország területének harmadán megtartja az erdőségeket. Ugyanakkor az 1,3 milliárdos lakosságszám és a rohamos iparosítás mellett nehéznek ígérkezik e fogadalom teljesítése.

Hasonló erdősítési erőfeszítéseket folytat Etiópia350 millió facsemetét ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában. is, amely a múlt héten világrekordot állított fel 353 millió facsemete egyetlen napA Napnál is fényesebbeket lobban egy barna törpe. alatti kiültetésével.

Addisz-Abeba elképzelései szerint négymilliárd fát ültetnének október végéig.

“Etiópia egyre kiszolgáltatottabb a hirtelen változó éghajlati körülményeknek, az erdőtakaró hiánya miatt csökken a talaj termőképessége” – hangsúlyozta Umer Husen etióp mezőgazdasági miniszter. Mint mondta, a májusban indult faültetési kezdeményezéssel szeretnének ellene hatni ennek a negatív folyamatnak.

Jelenleg négy százalékos az erdősültség

Umer szerint a Green Legacy (Zöld Örökség) nevet viselő program keretében sikerült július 29-én egyetlen napon több mint 353 millió fát ültetni, az országos akcióban 23 millió ember vett részt.

Az Abiy Ahmed etióp kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban.

Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre, ráadásul a jelenleg mintegy 105 millió lakosú kelet-afrikai ország lélekszáma rohamosan gyarapodik.(Science/MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!