Egy meteor világította be az éjjeli égboltot Lappföldön

Egy ragyogóan fénylő meteorA Barringer-kráter. világította be az éjjeli égboltot Finnországban. A meteor fénye egy kis időre nappali világosságot teremtett Lappföldön. A látványos jelenséget egy utazásszervező cég, az Aurora Service Tours kamerája rögzítette egy hófedte lappföldi táborhelyen, Inari közelében.

Tony Bateman, a cég alapítója elmondta, hogy éppen a kunyhójában tartózkodott amikor megremegett az épület és egy rendkívül hangos durranást hallott. Korábban még nem tapasztalt hasonlót, így nem tudta mi történhetett, ezért gyorsan megnézte a sarki fényÍgy tündökölt az északi fény Norvégia egén - varázslatos time-lapse videó. rögzítésére kihelyezett kamera felvételét, és ekkor vette észre, hogy egy fénylő meteor száguldott át az égen.

Frissítés: a HelsinkiA finnországi Sziklatemplom. Egyetem fizikaElképesztő felfedezés - eddig ismeretlen erőt találtak magyar fizikusok. tanszékének kutatója, Tomas Kohout azt mondta, hogy a tűzgolyó ez egyik legfényesebb lehetett az eddig észleltek közül, s hozzátette: úgy vélik, hogy nem bomlott szét, hanem valahol FinnországA finnországi Sziklatemplom. távoli részét érte el. A fizikusok így most megpróbálják kiszámolni a meteoritElőször fedezett fel meteoritot a Marson a Curiosity űrszonda. pályáját és megtalálni azt a helyet, ahol Földet ért. A felkutatására irányuló minden kísérletnél figyelembe kell venni azonban azt, hogy a térséget szinte éjszakai sötétség borítja, napi négy órán át van világos.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!