Drámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma

A vadorzás miatt mintegy kétharmadával csökkent az erdei elefántokErdei elefántokat és más, eddig sosem látott állatfajokat örökítettek meg a háború sújtotta Dél-Szudánban. (Loxodonta cyclotis) száma 2008 óta a közép-afrikai Kongó-medencében a Természetvédelmi Világalap (WWFA nagymacskák jutnak főszerephez a Vadvilág Világnapján. ) szerint. A legújabb számlálás szerint Kamerunban, a Kongói Köztársaságban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Közép-Afrikai Köztársaságban és Gabonban már csak mintegy 10 ezer erdei elefántNagy-Britannia katonákat küldött Afrikába az erdei elefántok védelmére. él – közölte a WWF. A vadorzókA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. leginkább az agyaruk miatt ölik meg az állatokat, mely egyedülálló árnyalata miatt különlegességnek számít a feketepiacon.

Fotó: Thomas Breuer/Public Library of Science/PLoS Biology

“Ha az erdei elefántokEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. védelmében nem sikerül néhány éven belül eredményeket elérni, számuk olyannyira csökkenhet, hogy nem fog tudni a faj saját erejéből megerősödni” – hangsúlyozta Ilka Herbinger, a WWF NémetországMásodik világháborús kódolókészülékre bukkantak kincsvadászok egy német erdőben. afrikai felelőse.

Fotó: dsg-photo.com/Wikimedia Commons

Az erdei elefántTörpeelefántok pusztultak el Borneón. 2,5 méteres marmagasságával lényegesen kisebb, mint az afrikai elefántElpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike. . Mint neve is mutatja, főképp dzsungelekben él, ahol a fák magvainak széthordásával fontos szerepet tölt be az erdő ökoszisztémájában. Elsősorban Nyugat- és Közép-AfrikaOkapi - különleges afrikai állat. esőerdeiben él.

Fotó: U.S. Fish and Wildlife Service Headquarters 

A kontinens többi részén a jóval nagyobb számú afrikai elefántokEgyetlen elefánt sem esett vadorzók áldozatául az elmúlt évben Afrika egyik legnagyobb rezervátumában. (Loxodonta africana) élnek. Az évek során stabilizálódott az elefántok száma a kontinensen. A veszélyeztetettOrangutánkölyköt akart kicsempészni a csomagjában egy turista. fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó ENSZ-egyezmény (CITES) jelentése szerint 2011 óta csökken a vadorzók által megölt elefántok száma, de mégis sokkal többen pusztulnak el a vadorzás, mint természetes okok miatt. A becslések szerint Afrikában még mintegy 415 ezer elefánt él, többségük a kontinens déli részén, főként Botswanában. Ázsiában mintegy 50 ezer elefánt él.

Fotó: U.S. Fish and Wildlife Service Headquarters 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!