Civita di Bagnoregio, a haldokló város

A haldokló városSziklákra épült városok. “, csak így hívják Civita di BagnoregioPatrizio Fradiani különleges bagnoregioi háza. sziklára épült városkáját, mely a 20. századra szinte teljesen elnéptelenedett. Az egykor virágzó olasz település a 16. században túlélt egy földrengést, de a város alapjául szolgáló szikla Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. több helyen megrepedt, illetve leomlott, s ezt követően sokan elhagyták a festői kisvárost. Emellett a talaj erózióBetsiboka: Madagaszkár vörös folyója. ja folyamatos pusztítást végez, így nem meglepő, hogy a különlegesEgyedülálló honfoglalás kori leletegyüttest mutattak be Jászberényben. település szerepel a világ veszélyeztetett helyszíneinek listáján.

Haldokló városFotó: Wikipedia/Hans Peter Schaefer/reserv-art.de

Haldokló város

A gyönyörű környezetben megbújó, egykor nyüzsgő városkában ma már csak egy tucat ember él, bár a nyári hónapokat több százan töltik Civita di Bagnoregio-ban, melyet csak egy keskeny hídon lehet megközelíteni.

Haldokló városFotó: Wikipedia/Etnoy (JonathanJonathan, a világ egyik legöregebb teknőse az 1900-as évek elején és napjainkban. Fors)

Haldokló városFotó: civitavecchia.portmobility.it

Haldokló városFotó: Wikipedia/flickr.com/dalem

Az elmúlt évtizedben sok turista fedezte fel magának a különleges települést, így az utóbbi időkben visszatért az élet a haldokló városba. Az festői település utcáin sétálva sokaknak olyan érzése támad, mintha megállt volna az idő, talán ezért is keresik fel egyre többen a RómáSan Francisco színes tavai. l 90 kilométerre található Civita di Bagnoregio-t.

Haldokló városFotó: Wikipedia

Haldokló városFotó: Wikipedia/Davide Papalini

Haldokló városFotó: Wikipedia/Panoramio/Luca Sironi

Haldokló városFotó: Wikipedia/84billyHaldokló városFotó: Wikipedia/flickr.com/vic15


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!