Az Alpok legszebb kilátása

Cimkék: , ,

A világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. felvonóCafé 3440 - kávézó Ausztria második legmagasabb hegycsúcsán. ját Franciaországban találjuk. Ez a “Aiguille du MidiÜvegkilátó a francia Alpokban. cable car” ami a francia Chamonix városOsztrák kisváros másolatát építették fel Kínában . központjából indul. Chamonixban rendezték az első téli olimpiát 1924-ben. Az utazásGuatapé sziklájának megmászása. két szakaszból áll. Az első megálló a felvonóval a Plan de l’Aiguille, ami 2300 méter tengerszint feletti magasságban van, a második állomás Aiguille du Midi 3842 méterrel a tengerszint felett.

Aiguille du Midi a legközelebbi hely a Mont Blanchoz mászás nélkül. Itt már több terasz is a látogatók rendelkezésére áll, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a svájci, francia és olasz Alpokra.

Az út a felvonóval körülbelül 20 perc, de Aiguille du Midi még nem a csúcs. Ha a csúcsra akarunk jutni át kell kelnünk egy félelmetes hídon és 42 métert kell megtennünk a sziklaElefánt-szikla. belsejében. Innen napos időben látszik a MatterhornKülönleges látvány - a kivilágított Matterhorn. és Monta Rosa is.

Alpok

Sokan úgy gondolják, hogy ezt az egyedülálló természeti szépséget az éttermekkel és ajándékbolttal elcsúfították. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy aki már járt itt az soha nem felejti a gyönyörű kilátást.

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok

Alpok


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!