Aranyos videó egy bocsaival játszó jegesmedvéről

A vemhesVemhes állatok a röntgen alatt. jegesmedveMeghalt a trópusokon született első jegesmedve. a sarki télAnnyira hideg van Kanadában, hogy az állatkerti királypingvineket sem engedik ki. legzordabb szakaszában hóba és jégbe vájt barlangjába húzódik vissza, s itt hozza világra bocsait, átlagosan 240 napi vemhességÁllatok "áldott állapotban". után. Előtte hatalmasTúlméretezett kutyák. mennyiségű táplálékot fogyaszt el, súlya akár 200 kg-mal növekszik.

polar-bear-3

Az ellés november és február között történik, általában kettő, néha csak egy bocsÍgy segített anyukája a bajba jutott jegesmedvebocsnak. születik. Testtömegük születésükkor nagyjából 1 kg, meztelenek, süketek és vakok. A bocsok életük első hónapjaiban csak felszín alatti lakásukat ismerik, az anyamedveLelőttek egy szelíd anyamedvét Szlovákiában. csak az ellés után négy hónappal vezeti ki a bocsokat a szabad ég alá. A bocsok ezután még elég sokáig, mintegy két esztendős korukig maradnak anyjukkal, s csak ezután kezdik meg önálló életüket.

polar-bear

polar-bear-2

Andrew Manske csodálatos felvételt sikerült készítenie egy jegesmedve családról a kanadai Manitoba tartományban, a Hudson öböl közelében, ahol a kölykök és anyjuk önfeledt játékkal mulattak az időt.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!