Aranyos videó egy bocsaival játszó jegesmedvéről

A vemhesVemhes állatok a röntgen alatt. jegesmedveÉhes jegesmedve tört be egy szállodába a Spitzbergákon. a sarki télAnnyira hideg van Kanadában, hogy az állatkerti királypingvineket sem engedik ki. legzordabb szakaszában Hóban játszó szibériai tigrisek - lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban. ba és jégbe vájt barlangjába húzódik vissza, ahol egyfajta hosszan tartó alvó állapotba kerül, melynek során szívverése a szokásos percenkénti 46-ról 27-re csökken, testhőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. mérséklete azonban normális marad. Itt hozza világra bocsait átlagosan 240 napi vemhességÁllatok "áldott állapotban". után. Előtte hatalmasTúlméretezett kutyák. mennyiségű táplálékot fogyaszt el, súlya legalább 200 kg-mal növekszik.

polar-bear-3

Az ellés november és február között történik, általában kettő, néha csak egy bocsÍgy segített anyukája a bajba jutott jegesmedvebocsnak. születik. Testtömegük születésükkor kb. 1 kg, meztelenek, süketek és vakok. A bocsok életük első hónapjaiban csak felszín alatti lakásukat ismerik, az anyamedveLelőttek egy szelíd anyamedvét Szlovákiában. csak az ellés után négy hónappal vezeti ki a bocsokat a szabad ég alá. A bocsok ezután még elég sokáig, mintegy két esztendős korukig maradnak anyjukkal, s csak ezután kezdik meg önálló életüket.

polar-bear

polar-bear-2

A csodálatos felvételt Andrew Manske természetfotóSzokatlan látvány - jegesmedvék önfeledt játéka egy rózsaszín virágmezőn. s készítette a kanadai Manitoba tartományban, a Hudson öböl közelében. Manitoba az egyedüli kanadai tartomány, amelynek mélyvízi sarkvidéki tengeri kikötője van.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!