Alhambra – Granada varázslatos palotaerődje

Cimkék: , , , , , , ,

Alhambra palotaerődje, melynek falai páratlan szépségű belsőt rejtenek, SpanyolországLátogatóközpontot nyitottak abban a kápolnában, ahol a "bundás Jézus-freskó" található. iszlám múltját idézi. Az iszlám művészet egyedülálló remeke egy ősi városKermán város - utazás az időben. feletti magaslaton emelkedik. Az Alhambra egy mór építésű erődA nap képe - Chittorgarh Erőd. és palotaQuinta da Regaleira - varázslatos hely Portugáliában. GranadáBand-e Amir tavai. l északkeletre, a Darro folyó mentén elterülő teraszos Sabika dombon, Dél-Spanyolországban. A város óriási műemléke 1984 óta az UNESCOLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. VilágörökségBall's Pyramid - kihunyt vulkán a Csendes-óceánban. része. Neve az arabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. al-hamra szóból származik, amelynek jelentése „a vörös”; teljes neve Kaszr al-Hamra: „A vörös erőd” volt. A dombtető, ahol az Alhambra fekszik, kétoldalt meredeken ereszkedik lefelé, de a város felőli oldala a meredekebb, míg az ellentétes oldalon inkább lankásan olvad bele környezetébe.

Alhambra

Alhambra

Mórok és keresztA Keresztek hegye Litvániában. ények által alkotott, de nem egyházi, hanem világi palotaegyüttesTiltott Város - a Ming és Qing dinasztiák császári palotái. . 1223-ban a Naszrida uralkodók kezdték építését, a mórok elleni rekonkviszta háborút épségben túlélte, sőt V. Károly nem csak lakta, de egy palotával is kiegészítette. Az Alcazaba, a Naszridák palotái és a Generalife az arab építés remeke, míg a palota és a Szűz Mária-templomKolomenszkojei Mennybemenetel-templom. a keresztény spanyolok alkotása. Ma a világörökség része. Az Alhambrában az építészeti díszítésé a főszerep, falain végig lehet sétálni, összesen 27 toronyA Volkswagen különleges autó tornyai. védi, a Generalifében a növényzet, a parkművészet a lenyűgöző.

Alhambra

Alhambra

Az iszlám palotáknak megfelelően az Alhambra a bíráskodás termeire (Mexuar), a királyi rezidenciára (Szeráj vagy Diván), és a női lakosztályokra (Hárem) osztható. Három a palotája: a Mexuar, a Comares és az Oroszlános. A palotákhoz egy-egy központi udvar tartozik, innen nyílnak a termek. A Comares-palota magja és dísze a Mirtusz-udvar, közepén kis mirtuszokkal körülvett hosszanti tómedence. Az Oroszlános palota a mór királyi rezidencia, közepén a híres Oroszlános-kúttal. Az Alhambrával szemben áll a Generalife-palota. 1319-ben építették és parkosították a granadai királyok nyári pihenőhelyéül. V. Károly kétemeletes palotája négyzet alakú, de belső udvara kör alakú.

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!