A világ 10 természeti csodája

Cimkék: , , ,

A Föld számtalan gyönyörű helyével a természeti csodákA természet csodái . Top 10-es listáját szinte lehetetlen kompromisszumok nélkül összeállítani. Ez a mi listánk a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. természeti csodáiról, szerintünk a legszebbekről, amit a természetBlack Sand Beach - Hawaii fekete homokos tengerpartja. nyújtani tud.

Szahara

A SzaharaA világ legkülönlegesebb sivatagjai. a világ legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. forró sivataga, mely Észak-AfrikaHajóroncsok a Namib-sivatagban - a hírhedt Csontvázpart. nagy részét magába foglalja, területe majdhogynem akkora, mint az Egyesült Államoké. A közhiedelemmel ellentétben nagy homokdűnék csak a Szahara egy kis részén találhatók. Területének nagy része kietlen, szikár, sziklás fennsíkokkal és nagyon kevés homokkal. A Szaharában évente átlagosan 75 mm-nél kevesebb eső esik. Még a Szahara legnedvesebb részein is csupán egy héten kétszer esik, azután évekig nem.

Szahara

Ha Long-öböl

A Ha Long-öböl Észak-Vietnámban található egy 120 km hosszú partszakasz mentén és neve szó szerint azt jelenti: Leszálló Sárkány öble. Az öbölben ezernyi szigetBlack Sand Beach - Hawaii fekete homokos tengerpartja. található, mindegyiket sűrű növényzet borítja, csodás panoráma nyílik a mészkő sziklákra. Több szigetTenerife - az örök tavasz szigete. üreges, barlangok találhatók rajta, míg más szigeteken tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. , “lebegő” halászfalvak is vannak.

Ha Long-öböl

Mount Everest

8.848 m-rel a Mount EverestHalálzóna - sokkoló képek a Mount Everest áldozatairól [18+]. a Föld legmagasabb hegye. Nepál és Tibet határán található. A világ legmagasabb hegye rengeteg amatőr és képzett hegymászót csábít. Bár más 8000 m-es hegyet, pl. a K2-t sokkal nehezebb megmászni, a Mount Everest számos veszélyt rejt magában, mint a magaslati betegség, az időjárás és a szél. Az emberek holttesteit, akik mászás közben haltak meg, általában ott hagyják, ezért egyáltalán nem szokatlan csontvázakat látni a hegymászó ösvények közelében.

Mount Everest

Antarktisz

Az AntarktiszA Föld leghidegebb pontja: mínusz 93,2 Celsius-fokot mértek. a leghidegebb, legszárazabb, legszelesebb kontinens a bolygóÚj képeket tettek közzé a Plútóról és holdjáról. n és az átlagos magassága is ennek a legnagyobb. Bár az Antarktisz 98%-át jégA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. borítja, gyakorlatilag egész területe sivatagLuxus hotel a sivatag közepén. (a legnagyobb a Földön), nagyon kevés csapadékkal. Az Antarktisz hidegebb, mint az Északi-Sarkvidék, mivel a kontinens nagy része több mint 3 km-rel a tengerszint felett található és mivel a Jeges-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. borítja az északi sarki övezetet, átadva az óceán viszonylagos melegségét a jégtorlaszoknak. Az Antarktiszon pingvinekA pingvinek szigete. , kékbálnák, delfinek és fókák élnek.

Antarktisz

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

A Great Barrier Reef a legkiterjedtebb korallzátonyLenyűgöző szépségű természeti képződmény - A Nagy Kék Lyuk . a világon több mint 3000 km-es területével. A Földön ez az egyetlen korallzátony, melyet az űrből is látni lehet és ez a világ legnagyobb összefüggő rendszere, melyet élő organizmusok alkotnak. A zátony többmilliárd apró organizmusból áll. A Nagy Korallzátony gazdag vadvilággal is rendelkezik, zöld tengeri teknősA gyönyörű Nagy-korallzátony egy teknős szemével. ök, delfinek, bálnák, tengeri kígyók és bohóchalak is élnek itt.

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

Grand Canyon

A Grand CanyonElképesztő mutatvány a Grand Canyon felett. ArizonaA Paria-kanyon megkövült homoktengere. északi részén található és egyike az Egyesült Államok legfontosabb nevezetességeinek. Több millió évvel ezelőtt a ColoradoA világ legfélelmetesebb hintája. -folyó faragta ki a sziklákat, melyek helyenként meghaladják az 1,6 km-es mélységet és a 446 m-es hosszúságot. A Grand Canyon nem a legmélyebb vagy leghosszabb kanyon20 gyönyörű kanyon a világ minden tájáról. a világon, de hatalmas mérete, bonyolult szerkezete és színes látképe olyan panorámát kínál a látogatóknak, melynek nincs párja a világon.

Grand Canyon

Iguazu vízesés

A világ egyik legszebb természeti csodája az Iguazu vízesésA világ 10 legszebb vízesése. , mely BrazíliaKülönös jelenség az Amazonas és a Rio Negro találkozásánál. és Argentína határán található. A vízesés teljes rendszere 275 vízesésből áll végig az Iguazu-folyó partján. A vízesések többsége kb. 64 m magas. Mind közül a leglátványosabb az Ördögtorok, egy U-alakú, 82 m magas, 150 m széles és 700 m hosszú vízesés.

Iguazu vízesés

Amazonas

Az AmazonasVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. a legnagyobb vízhozamú folyó a világon, teljes vízhozamát tekintve nagyjából egy ötödét adja a világ összes vízhozamának. A folyóPuerto Princesa földalatti folyója. ban több mint 3000 halfaj él, de folyamatosan fedeznek fel új fajokat is. Az Amazonas esőerdő területe több mint a felét adja a világ esőerdőÖt németországnyi erdő tűnhet el. inek. Mint a legnagyobb trópusi esőerdő, páratlan biológiai sokszínűséggel rendelkezik. Az ismert fajok egytizede az Amazon esőerdőben él.

Amazonas

Galapagos-szigetek

A Galapagos-szigetekParadicsomi környezet a Turks és Caicos-szigeteken. kis vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. szigetek a Csendes-óceánA Bainbridge Rocks különleges szigete a Csendes-óceánon. keleti részén, melyek EcuadorA Galápagos-szigetek különleges élővilága. területéhez tartoznak. A szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-AmerikáA festői szépségű Huron-tó. l. A szigetcsoport páratlan ökoszisztémájáról vált híressé, mely Charles Darwin A természetes szelekció elmélete című művét is inspirálta. A legjobb, ha benevezünk egy hajóAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. kirándulásra, hiszen így láthatjuk a legtöbbet a szigetek vadvilágából és gyönyörű részeiből. Utazási irodában lefoglalni egy utat a Galapagos-szigetekre valószínűleg a legkényelmesebb, de ugyanakkor elég drága is. Léteznek egyéb irodák is, ahol utakat foglalhatunk pl. Puerto Ayoraban vagy Guayaquilből vagy Quitoból.

Galapagos-szigetek

Serengeti

A Serengeti ökoszisztéma TanzániaVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. észak-nyugati részén található és átnyúlik KenyaTurkana-tó - világ legnagyobb állandó sivatagi tava. dél-nyugati részére is. A vidék az állatvilág legnagyobb, lélegzetelállító vándorlásainak helyszíne. Az afrikai szafari túrák egymillió gnú és 200.000 zebra 500 km-es vándorlásait követik nyomon Tanzániában, a Serengeti déli részeitől Kenyába, a Masai Mara Nemzeti Rezervátumig. A Nagy Vándorlás minden valószínűség szerint Afrika legnagyobb látnivalóA festői szépségű Huron-tó. ja és a legkivételesebb természeti csodája a világnak.

Serengeti


Ha Érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
 • Nem tetszik
 • Érdekes
 • Gyönyörű
 • Elképesztő
 • Tetszik
 • Átlagos

Szólj hozzá a cikkhez!

7 thoughts on “A világ 10 természeti csodája

 1. Szepek.A Galapagos szigetekrol nekem is van egy klippem a You Tube csatornamonIrina Nagy Gyuris pedig a Saharaban tevegelt,ott keszitett videokat,azt hiszem,van egy neki a Vimeo-n is,
  Erdekes fotok es ismertetesek vannak ebben a cikkben.

 2. Azt mondja a Music on Facebook,hogy top commenter.Kicsoda,én vagy te Irene Serban?

 3. Hova utazunk az idén Irina?A Galapagos szigetekre?Vagy unkább Nepal legyen az uticél?Nekem mindegy,csak menjünk valahova,egy érdekes helyre.

 4. Innen csak az Irenke Nagy Gyuris kommentarja hianyzik.Persze,neki most Spanyolban van dolga,nekem pedig Arad Városban,Erdelyben.Nagyon szepek a fotok.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>