A világ 10 természeti csodája

Cimkék: , , ,

A Föld számtalan gyönyörű helyével a természeti csodákA természet csodái . Top 10-es listáját szinte lehetetlen kompromisszumok nélkül összeállítani. Ez a mi listánk a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. természeti csodáiról, szerintünk a legszebbekről, amit a természetTorres del Paine - Chile gyönyörű nemzeti parkja. nyújtani tud.

Szahara

A SzaharaA világ legkülönlegesebb sivatagjai. a világ legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. forró sivataga, mely Észak-AfrikaHajóroncsok a Namib-sivatagban - a hírhedt Csontvázpart. nagy részét magába foglalja, területe majdhogynem akkora, mint az Egyesült Államoké. A közhiedelemmel ellentétben nagy homokdűnék csak a Szahara egy kis részén találhatók. Területének nagy része kietlen, szikár, sziklás fennsíkokkal és nagyon kevés homokkal. A Szaharában évente átlagosan 75 mm-nél kevesebb eső esik. Még a Szahara legnedvesebb részein is csupán egy héten kétszer esik, azután évekig nem.

Szahara

Ha Long-öböl

A Ha Long-öböl Észak-Vietnámban található egy 120 km hosszú partszakasz mentén és neve szó szerint azt jelenti: Leszálló Sárkány öble. Az öbölben ezernyi szigetPitcairn-szigetek - a világ legkisebb népességű önálló közigazgatású területe. található, mindegyiket sűrű növényzet borítja, csodás panoráma nyílik a mészkő sziklákra. Több szigetTenerife - az örök tavasz szigete. üreges, barlangok találhatók rajta, míg más szigeteken tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. , “lebegő” halászfalvak is vannak.

Ha Long-öböl

Mount Everest

8.848 m-rel a Mount EverestNégymilliárd pixeles kép készült a Mount Everestről. a Föld legmagasabb hegye. Nepál és Tibet határán található. A világ legmagasabb hegye rengeteg amatőr és képzett hegymászót csábít. Bár más 8000 m-es hegyet, pl. a K2-t sokkal nehezebb megmászni, a Mount Everest számos veszélyt rejt magában, mint a magaslati betegség, az időjárás és a szél. Az emberek holttesteit, akik mászás közben haltak meg, általában ott hagyják, ezért egyáltalán nem szokatlan csontvázakat látni a hegymászó ösvények közelében.

Mount Everest

Antarktisz

Az AntarktiszMegtalálták a világ legnagyobb jéghegyét. a leghidegebb, legszárazabb, legszelesebb kontinens a bolygóOlympus-hegy - A legnagyobb hegy a Naprendszerben. n és az átlagos magassága is ennek a legnagyobb. Bár az Antarktisz 98%-át jégA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. borítja, gyakorlatilag egész területe sivatagLuxus hotel a sivatag közepén. (a legnagyobb a Földön), nagyon kevés csapadékkal. Az Antarktisz hidegebb, mint az Északi-Sarkvidék, mivel a kontinens nagy része több mint 3 km-rel a tengerszint felett található és mivel a Jeges-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. borítja az északi sarki övezetet, átadva az óceán viszonylagos melegségét a jégtorlaszoknak. Az Antarktiszon pingvinekA pingvinek szigete. , kékbálnák, delfinek és fókák élnek.

Antarktisz

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

A Great Barrier Reef a legkiterjedtebb korallzátonyLenyűgöző szépségű természeti képződmény - A Nagy Kék Lyuk . a világon több mint 3000 km-es területével. A Földön ez az egyetlen korallzátony, melyet az űrből is látni lehet és ez a világ legnagyobb összefüggő rendszere, melyet élő organizmusok alkotnak. A zátony többmilliárd apró organizmusból áll. A Nagy Korallzátony gazdag vadvilággal is rendelkezik, zöld tengeri teknősök, delfinek, bálnák, tengeri kígyók és bohóchalak is élnek itt.

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

Grand Canyon

A Grand CanyonA nap képe - villámlás a Grand Canyonnál. ArizonaA Paria-kanyon megkövült homoktengere. északi részén található és egyike az Egyesült Államok legfontosabb nevezetességeinek. Több millió évvel ezelőtt a ColoradoA világ legfélelmetesebb hintája. -folyó faragta ki a sziklákat, melyek helyenként meghaladják az 1,6 km-es mélységet és a 446 m-es hosszúságot. A Grand Canyon nem a legmélyebb vagy leghosszabb kanyon6 csodálatos kanyon . a világon, de hatalmas mérete, bonyolult szerkezete és színes látképe olyan panorámát kínál a látogatóknak, melynek nincs párja a világon.

Grand Canyon

Iguazu vízesés

A világ egyik legszebb természeti csodája az Iguazu vízesésDettifoss-vízesés, Európa legnagyobb vízesése. , mely BrazíliaA nap képe - vízesés sziget . és ArgentínaA nap képe - vízesés sziget . határán található. A vízesés teljes rendszere 275 vízesésből áll végig az Iguazu-folyó partján. A vízesések többsége kb. 64 m magas. Mind közül a leglátványosabb az Ördögtorok, egy U-alakú, 82 m magas, 150 m széles és 700 m hosszú vízesés.

Iguazu vízesés

Amazonas

Az AmazonasA csodálatos Amazonas. a legnagyobb vízhozamú folyó a világon, teljes vízhozamát tekintve nagyjából egy ötödét adja a világ összes vízhozamának. A folyóKülönös jelenség az Amazonas és a Rio Negro találkozásánál. ban több mint 3000 halfaj él, de folyamatosan fedeznek fel új fajokat is. Az Amazonas esőerdő területe több mint a felét adja a világ esőerdőA világ legnagyobb fatárolója. inek. Mint a legnagyobb trópusi esőerdő, páratlan biológiai sokszínűséggel rendelkezik. Az ismert fajok egytizede az Amazon esőerdőben él.

Amazonas

Galapagos-szigetek

A Galapagos-szigetekPitcairn-szigetek - a világ legkisebb népességű önálló közigazgatású területe. kis vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. szigetek a Csendes-óceánA Bainbridge Rocks különleges szigete a Csendes-óceánon. keleti részén, melyek EcuadorA Galápagos-szigetek különleges élővilága. területéhez tartoznak. A szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-AmerikáA festői szépségű Huron-tó. l. A szigetcsoport páratlan ökoszisztémájáról vált híressé, mely Charles Darwin A természetes szelekció elmélete című művét is inspirálta. A legjobb, ha benevezünk egy hajóMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. kirándulásra, hiszen így láthatjuk a legtöbbet a szigetek vadvilágából és gyönyörű részeiből. Utazási irodában lefoglalni egy utat a Galapagos-szigetekre valószínűleg a legkényelmesebb, de ugyanakkor elég drága is. Léteznek egyéb irodák is, ahol utakat foglalhatunk pl. Puerto Ayoraban vagy Guayaquilből vagy Quitoból.

Galapagos-szigetek

Serengeti

A Serengeti ökoszisztéma TanzániaVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. észak-nyugati részén található és átnyúlik KenyaA valódi Kenya. dél-nyugati részére is. A vidék az állatvilág legnagyobb, lélegzetelállító vándorlásainak helyszíne. Az afrikai szafari túrák egymillió gnú és 200.000 zebra 500 km-es vándorlásait követik nyomon Tanzániában, a Serengeti déli részeitől Kenyába, a Masai Mara Nemzeti Rezervátumig. A Nagy Vándorlás minden valószínűség szerint Afrika legnagyobb látnivalóA festői szépségű Huron-tó. ja és a legkivételesebb természeti csodája a világnak.

Serengeti


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

vilag 10 csodaja, világ természeti csodái, a világ legnagyobb csodája
Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

3 thoughts on “A világ 10 természeti csodája

  1. Szepek.A Galapagos szigetekrol nekem is van egy klippem a You Tube csatornamonIrina Nagy Gyuris pedig a Saharaban tevegelt,ott keszitett videokat,azt hiszem,van egy neki a Vimeo-n is,
    Erdekes fotok es ismertetesek vannak ebben a cikkben.

  2. Azt mondja a Music on Facebook,hogy top commenter.Kicsoda,én vagy te Irene Serban?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>