A világ 10 természeti csodája

Cimkék: , , ,

A Föld számtalan gyönyörű helyével a természeti csodákA természet csodái . Top 10-es listáját szinte lehetetlen kompromisszumok nélkül összeállítani. Ez a mi listánk a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. természeti csodáiról, szerintünk a legszebbekről, amit a természetGuelta d`Archei - a Szahara rejtett természeti csodája. nyújtani tud.

Szahara

A SzaharaGuelta d`Archei - a Szahara rejtett természeti csodája. a világ legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. forró sivataga, mely Észak-AfrikaHajóroncsok a Namib-sivatagban - a hírhedt Csontvázpart. nagy részét magába foglalja, területe majdhogynem akkora, mint az Egyesült Államoké. A közhiedelemmel ellentétben nagy homokdűnék csak a Szahara egy kis részén találhatók. Területének nagy része kietlen, szikár, sziklás fennsíkokkal és nagyon kevés homokkal. A Szaharában évente átlagosan 75 mm-nél kevesebb eső esik. Még a Szahara legnedvesebb részein is csupán egy héten kétszer esik, azután évekig nem.

Szahara

Ha Long-öböl

A Ha Long-öböl Észak-Vietnámban található egy 120 km hosszú partszakasz mentén és neve szó szerint azt jelenti: Leszálló Sárkány öble. Az öbölben ezernyi szigetBlack Sand Beach - Hawaii fekete homokos tengerpartja. található, mindegyiket sűrű növényzet borítja, csodás panoráma nyílik a mészkő sziklákra. Több szigetTenerife - az örök tavasz szigete. üreges, barlangok találhatók rajta, míg más szigeteken tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. , “lebegő” halászfalvak is vannak.

Ha Long-öböl

Mount Everest

8.848 m-rel a Mount EverestNégymilliárd pixeles kép készült a Mount Everestről. a Föld legmagasabb hegye. NepálTenzing-Hillary repülőtér - a világ egyik legveszélyesebb repülőtere. és Tibet határán található. A világ legmagasabb hegye rengeteg amatőr és képzett hegymászót csábít. Bár más 8000 m-es hegyet, pl. a K2-t sokkal nehezebb megmászni, a Mount Everest számos veszélyt rejt magában, mint a magaslati betegség, az időjárás és a szél. Az emberek holttesteit, akik mászás közben haltak meg, általában ott hagyják, ezért egyáltalán nem szokatlan csontvázakat látni a hegymászó ösvények közelében.

Mount Everest

Antarktisz

Az AntarktiszMegtalálták a világ legnagyobb jéghegyét. a leghidegebb, legszárazabb, legszelesebb kontinens a bolygóOlympus-hegy - A legnagyobb hegy a Naprendszerben. n és az átlagos magassága is ennek a legnagyobb. Bár az Antarktisz 98%-át jégA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. borítja, gyakorlatilag egész területe sivatagGuelta d`Archei - a Szahara rejtett természeti csodája. (a legnagyobb a Földön), nagyon kevés csapadékkal. Az Antarktisz hidegebb, mint az Északi-Sarkvidék, mivel a kontinens nagy része több mint 3 km-rel a tengerszint felett található és mivel a Jeges-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. borítja az északi sarki övezetet, átadva az óceán viszonylagos melegségét a jégtorlaszoknak. Az Antarktiszon pingvinekA pingvinek szigete. , kékbálnák, delfinek és fókák élnek.

Antarktisz

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

A Great Barrier Reef a legkiterjedtebb korallzátonyLenyűgöző szépségű természeti képződmény - A Nagy Kék Lyuk . a világon több mint 3000 km-es területével. A Földön ez az egyetlen korallzátony, melyet az űrből is látni lehet és ez a világ legnagyobb összefüggő rendszere, melyet élő organizmusok alkotnak. A zátony többmilliárd apró organizmusból áll. A Nagy Korallzátony gazdag vadvilággal is rendelkezik, zöld tengeri teknősök, delfinek, bálnák, tengeri kígyók és bohóchalak is élnek itt.

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

Grand Canyon

A Grand CanyonA nap képe - villámlás a Grand Canyonnál. ArizonaA Paria-kanyon megkövült homoktengere. északi részén található és egyike az Egyesült Államok legfontosabb nevezetességeinek. Több millió évvel ezelőtt a ColoradoA világ legfélelmetesebb hintája. -folyó faragta ki a sziklákat, melyek helyenként meghaladják az 1,6 km-es mélységet és a 446 m-es hosszúságot. A Grand Canyon nem a legmélyebb vagy leghosszabb kanyonVerdon-szurdok - Franciaország természeti csodája. a világon, de hatalmas mérete, bonyolult szerkezete és színes látképe olyan panorámát kínál a látogatóknak, melynek nincs párja a világon.

Grand Canyon

Iguazu vízesés

A világ egyik legszebb természeti csodája az Iguazu vízesésHavasu vízesés - a Grand Canyon gyönyörű zuhataga. , mely BrazíliaA nap képe - vízesés sziget . és ArgentínaA nap képe - vízesés sziget . határán található. A vízesés teljes rendszere 275 vízesésből áll végig az Iguazu-folyó partján. A vízesések többsége kb. 64 m magas. Mind közül a leglátványosabb az Ördögtorok, egy U-alakú, 82 m magas, 150 m széles és 700 m hosszú vízesés.

Iguazu vízesés

Amazonas

Az AmazonasA csodálatos Amazonas. a legnagyobb vízhozamú folyó a világon, teljes vízhozamát tekintve nagyjából egy ötödét adja a világ összes vízhozamának. A folyóA világ 6 legszebb csatornája. ban több mint 3000 halfaj él, de folyamatosan fedeznek fel új fajokat is. Az Amazonas esőA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. erdő területe több mint a felét adja a világ esőerdőA világ legnagyobb fatárolója. inek. Mint a legnagyobb trópusi esőerdő, páratlan biológiai sokszínűséggel rendelkezik. Az ismert fajok egytizede az Amazon esőerdőben él.

Amazonas

Galapagos-szigetek

A Galapagos-szigetekParadicsomi környezet a Turks és Caicos-szigeteken. kis vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. szigetek a Csendes-óceánA Bainbridge Rocks különleges szigete a Csendes-óceánon. keleti részén, melyek EcuadorA Galápagos-szigetek különleges élővilága. területéhez tartoznak. A szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-AmerikáA festői szépségű Huron-tó. l. A szigetcsoport páratlan ökoszisztémájáról vált híressé, mely Charles Darwin A természetes szelekció elmélete című művét is inspirálta. A legjobb, ha benevezünk egy hajóMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. kirándulásra, hiszen így láthatjuk a legtöbbet a szigetek vadvilágából és gyönyörű részeiből. Utazási irodában lefoglalni egy utat a Galapagos-szigetekre valószínűleg a legkényelmesebb, de ugyanakkor elég drága is. Léteznek egyéb irodák is, ahol utakat foglalhatunk pl. Puerto Ayoraban vagy Guayaquilből vagy Quitoból.

Galapagos-szigetek

Serengeti

A Serengeti ökoszisztéma TanzániaVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. észak-nyugati részén található és átnyúlik KenyaA valódi Kenya. dél-nyugati részére is. A vidék az állatvilág legnagyobb, lélegzetelállító vándorlásainak helyszíne. Az afrikai szafari túrák egymillió gnú és 200.000 zebra 500 km-es vándorlásait követik nyomon Tanzániában, a Serengeti déli részeitől Kenyába, a Masai Mara Nemzeti Rezervátumig. A Nagy Vándorlás minden valószínűség szerint Afrika legnagyobb látnivalóA festői szépségű Huron-tó. ja és a legkivételesebb természeti csodája a világnak.

Serengeti


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

vilag 10 csodaja, világ természeti csodái, vilag termeszeti csodak
Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

One thought on “A világ 10 természeti csodája

  1. Szepek.A Galapagos szigetekrol nekem is van egy klippem a You Tube csatornamonIrina Nagy Gyuris pedig a Saharaban tevegelt,ott keszitett videokat,azt hiszem,van egy neki a Vimeo-n is,
    Erdekes fotok es ismertetesek vannak ebben a cikkben.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>