A világ 10 természeti csodája

A Föld számtalan gyönyörű helyével a természeti csodákA természet csodái . Top 10-es listáját szinte lehetetlen kompromisszumok nélkül összeállítani. Ez a mi listánk a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. természeti csodáiról, szerintünk a legszebbekről, amit a természetA festői szépségű Huron-tó. nyújtani tud.

Szahara

A SzaharaVeszélyes mikrobákkal hintik be az Alpokat a Szahara felől érkező szelek. a világ legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. forró sivataga, mely Észak-AfrikaHajóroncsok a Namib-sivatagban - a hírhedt Csontvázpart. nagy részét magába foglalja, területe majdhogynem akkora, mint az Egyesült Államoké. A közhiedelemmel ellentétben nagy homokdűnék csak a Szahara egy kis részén találhatók. Területének nagy része kietlen, szikár, sziklás fennsíkokkal és nagyon kevés homokkal. A Szaharában évente átlagosan 75 mm-nél kevesebb eső esik. Még a Szahara legnedvesebb részein is csupán egy héten kétszer esik, azután évekig nem.

Szahara

Ha Long-öböl

A Ha Long-öböl Észak-Vietnámban található egy 120 km hosszú partszakasz mentén és neve szó szerint azt jelenti: Leszálló Sárkány öble. Az öbölben ezernyi szigetParadicsom a Maldív-szigeteken - Six Senses Resort, Laamu. található, mindegyiket sűrű növényzet borítja, csodás panoráma nyílik a mészkő sziklákra. Több szigetTenerife - az örök tavasz szigete. üreges, barlangok találhatók rajta, míg más szigeteken tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. , “lebegő” halászfalvak is vannak.

Ha Long-öböl

Mount Everest

8.848 m-rel a Mount EverestHalálzóna - sokkoló képek a Mount Everest áldozatairól [18+]. a Föld legmagasabb hegye. Nepál150 hegymászó tolongott a Mount Everest csúcsán. és Tibet határán található. A világ legmagasabb hegye rengeteg amatőr és képzett hegymászót csábít. Bár más 8000 m-es hegyet, pl. a K2-t sokkal nehezebb megmászni, a Mount Everest számos veszélyt rejt magában, mint a magaslati betegség, az időjárás és a szélVeszélyes mikrobákkal hintik be az Alpokat a Szahara felől érkező szelek. . Az emberek holttesteit, akik mászás közben haltak meg, általában ott hagyják, ezért egyáltalán nem szokatlan csontvázakat látni a hegymászó ösvények közelében.

Mount Everest

Antarktisz

Az AntarktiszEgyre zöldebb az Antarktisz a klímaváltozás miatt. a leghidegebb, legszárazabb, legszelesebb kontinens a bolygóOlympus-hegy - A legnagyobb hegy a Naprendszerben. n és az átlagos magassága is ennek a legnagyobb. Bár az Antarktisz 98%-át jégHatalmas, gyorsan növekvő üreget fedeztek fel egy antarktiszi gleccser alatt. borítja, gyakorlatilag egész területe sivatagHajóroncsok a Namib-sivatagban - a hírhedt Csontvázpart. (a legnagyobb a Földön), nagyon kevés csapadékkal. Az Antarktisz hidegebb, mint az Északi-Sarkvidék, mivel a kontinens nagy része több mint 3 km-rel a tengerszint felett található és mivel a Jeges-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. borítja az északi sarki övezetet, átadva az óceán viszonylagos melegségét a jégtorlaszoknak. Az Antarktiszon pingvinekA pingvinek szigete. , kékbálnák, delfinek és fókák élnek.

Antarktisz

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

A Great Barrier Reef a legkiterjedtebb korallzátonyÓriás korallzátonyra bukkantak az Amazonas torkolatánál - senki sem gyanakodott a létezésére. a világon több mint 3000 km-es területével. A Földön ez az egyetlen korallzátony, melyet az űrből is látni lehet és ez a világ legnagyobb összefüggő rendszere, melyet élő organizmusok alkotnak. A zátony többmilliárd apró organizmusból áll. A Nagy Korallzátony gazdag vadvilággal is rendelkezik, zöld tengeri teknősA gyönyörű Nagy-korallzátony egy teknős szemével. ök, delfinek, bálnák, tengeri kígyók és bohóchalak is élnek itt.

Nagy Korallzátony (Great Barrier Reef)

Grand Canyon

A Grand CanyonElképesztő mutatvány a Grand Canyon felett. ArizonaA Paria-kanyon megkövült homoktengere. északi részén található és egyike az Egyesült Államok legfontosabb nevezetességeinek. Több millió évvel ezelőtt a ColoradoA világ legfélelmetesebb hintája. -folyó faragta ki a sziklákat, melyek helyenként meghaladják az 1,6 km-es mélységet és a 446 m-es hosszúságot. A Grand Canyon nem a legmélyebb vagy leghosszabb kanyon20 gyönyörű kanyon a világ minden tájáról. a világon, de hatalmas mérete, bonyolult szerkezete és színes látképe olyan panorámát kínál a látogatóknak, melynek nincs párja a világon.

Grand Canyon

Iguazu vízesés

A világ egyik legszebb természeti csodája az Iguazu vízesésA világ 10 legszebb vízesése. , mely BrazíliaIsmét növekszik az amazonasi esőerdők irtása Brazíliában. és Argentína határán található. A vízesés teljes rendszere 275 vízesésből áll végig az Iguazu-folyó partján. A vízesések többsége kb. 64 m magas. Mind közül a leglátványosabb az Ördögtorok, egy U-alakú, 82 m magas, 150 m széles és 700 m hosszú vízesés.

Iguazu vízesés

Amazonas

Az AmazonasVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. a legnagyobb vízhozamú folyó a világon, teljes vízhozamát tekintve nagyjából egy ötödét adja a világ összes vízhozamának. A folyóPuerto Princesa földalatti folyója. ban több mint 3000 halfaj él, de folyamatosan fedeznek fel új fajokat is. Az Amazonas esőerdő területe több mint a felét adja a világ esőerdőA világ legnagyobb fatárolója. inek. Mint a legnagyobb trópusi esőerdő, páratlan biológiai sokszínűséggel rendelkezik. Az ismert fajok egytizede az Amazon esőerdőben él.

Amazonas

Galapagos-szigetek

A Galapagos-szigetekParadicsomi környezet a Turks és Caicos-szigeteken. kis vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. szigetek a Csendes-óceánA Bainbridge Rocks különleges szigete a Csendes-óceánon. keleti részén, melyek EcuadorA Galápagos-szigetek különleges élővilága. területéhez tartoznak. A szigetcsoportLofoten-szigetcsoport - Norvégia gyöngyszeme. viszonylag távoli és elszigetelt, kb. 1000 km-re nyugatra fekszik Dél-AmerikáA festői szépségű Huron-tó. l. A szigetcsoport páratlan ökoszisztémájáról vált híressé, mely Charles Darwin A természetes szelekció elmélete című művét is inspirálta. A legjobb, ha benevezünk egy hajóAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. kirándulásra, hiszen így láthatjuk a legtöbbet a szigetek vadvilágából és gyönyörű részeiből. Utazási irodában lefoglalni egy utat a Galapagos-szigetekre valószínűleg a legkényelmesebb, de ugyanakkor elég drága is. Léteznek egyéb irodák is, ahol utakat foglalhatunk pl. Puerto Ayoraban vagy Guayaquilből vagy Quitoból.

Galapagos-szigetek

Serengeti

A Serengeti ökoszisztéma TanzániaVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. észak-nyugati részén található és átnyúlik KenyaTurkana-tó - világ legnagyobb állandó sivatagi tava. dél-nyugati részére is. A vidék az állatvilág legnagyobb, lélegzetelállító vándorlásainak helyszíne. Az afrikai szafari túrák egymillió gnú és 200.000 zebraVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. 500 km-es vándorlásait követik nyomon Tanzániában, a Serengeti déli részeitől Kenyába, a Masai Mara Nemzeti Rezervátumig. A Nagy Vándorlás minden valószínűség szerint Afrika legnagyobb látnivalóA festői szépségű Huron-tó. ja és a legkivételesebb természeti csodája a világnak.

Serengeti


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!