A nagyobb kutyák rövidebb életűek

Minél nagyobb termetű egy kutyaEgy barátságos kutya fogadja a vevőket egy japán boltban. , annál rövidebb ideig él. Német kutatók számításai szerint a fajtákat tekintve minden két kilónyi plusz testtömeg egy hónappal kurtítja egy eb várható élethosszát. A Göttingeni Egyetem munkatársai 74 fajtához tartozó 56 ezer eb adatainak elemzése révén jutottak a fenti “végeredményre”.

óriási kutya

Az emlősök világában a nagy test általában hosszabb élettel jár, az elefánt például 70 évig is elél, míg az egér csak 4 esztendeig. Az egyes fajokon belül ugyanakkor rejtélyes módon a nagyobb test rövidebb életet jelent, így van ez az egereknél, a lovaknál és igen szembeötlőn a kutyáknál is. A borjúnyi dán dogHihetetlenül vicces grimaszokat vág Mutka, az ezerarcú kutya. – amely átlagosan 70 kilós – 7 évig él, míg egy 4 kilós uszkár 14 esztendeig is húzza.

A világ legnagyobb kutyája

A jelenség magyarázataként a Göttingeni Egyetem munkatársai arra hajlanak, hogy a nagyobb testű kutyákKisgyerekek és türelmes négylábú kedvenceik. gyorsabban öregszenek. Reményeik szerint a kutatás"Bálnakamerákkal" derítenek fényt az óceán óriásainak táplálkozási szokásaira. eredményei segíthetnek fényt deríteni a növekedés és a halálozás közötti biológiai összefüggésekre .

forrás: MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!