A legénység maradványaival együtt találtak meg egy első világháborús tengeralattjárót

A legénység maradványaival együtt találtak meg egy első világháborúVilágörökséggé tennék a normandiai partraszállás helyszíneit. s német tengeralattjáróMegtalálták a Monarchia egyik elsüllyedt tengeralattjáróját a Jón-tenger mélyén. t BelgiumEmberi csontokból épült falakra bukkantak egy belga székesegyház alatt. partjainál – közölte Carl Decaluwé, Nyugat-Flandria kormányzója. A roncsot még júniusban fedezte fel egy búvár Oostende partjainál, az Északi-tengerA Földközi-tengerben a legmagasabb a világon a műanyagrészecskék koncentrációja. fenekén, 25-30 méteres mélységben.

Oostende (Forrás: Wikimedia Commons/Marc Ryckaert (MJJR)

“Ez egészen egyedülálló leletJelentős bronzkori lelőhelyet tártak fel Kiskőrös határában. ” – jegyezte meg Decaluwé, hozzátéve, hogy a 27 méter hosszú és 6 méter széles tengeralattjáró szinte tökéletes állapotban van. A roncsban megtalálták a legénység 23 tagjának maradványait is.

Forrás: Tomas Termote

A tartományi kormányzó felidézte, hogy a német haditengerészetnek három nagy tengeralattjáró-bázisa volt tízezer fős személyzettel Belgiumban a háború idején. A német csapatok több mint 2500 hajóHosszúszárnyú bálna emelt a magasba egy turistákat szállító hajót. t süllyesztettek el a belga partoknál az 1914-től 1918-ig tartó háborúA második világháborúban ledobott bombák átmenetileg felmelegítették a légkört. ban. A most megtalált tengeralattjáró valószínűleg azután süllyedt el, hogy egy, a németek megfékezésére szolgáló víz alatti aknának ütközött. A lelet védelme érdekében a hatóságok nem hozzák nyilvánosságra a hullámsír pontos koordinátáit.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!