A kihalás szélén áll a világ legritkább és legkisebb delfinje

Új-Zélandnak azonnali intézkedéseket kell tennie, hogy megakadályozza a világ legritkább és legkisebb delfinjeként ismert mauiRendkívülinek számító hóesés csodájára járnak Hawaii egyik szigetén. delfinMegkezdődött az éves delfinöldöklés Japánban. , a Hector-delfin Új-Zéland partjainál honos egyik alfajának kihalásKihalt a nyugati fekete rinocérosz . át – figyelmeztetett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC). A Nabu német természetvédő szervezet szerint a súlyosan veszélyeztetettZambia betiltja a nagymacskák vadászatát. maui delfinekElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. száma mára mindössze 42-re csökkent, nagyjából negyedük lehet termékeny nőstény. Mindez azt jelenti, hogy megfelelő intézkedések hiányában az alfaj egyedszáma olyan alacsony szintre csökkenhet, ahonnan már nincs visszaútSzent fa az út közepén. .

maui-delfin-2

A Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) jelentése szerint Új-Zéland nem tesz eleget azért, hogy megakadályozza, hogy a delfinek halászhálókba gabalyodjanak. A bizottság kiemelte: Wellington 2013 óta mondogatja, hogy vizsgálja az ügyet, de mind ez idáig egyetlen lépést sem tett a probléma megoldására. Barbara Maas, a Nabu veszélyeztetett fajok védelmével foglalkozó specialistája szerint az új-zélandi kormány folyamatosan figyelmen kívül hagyja az IWC aggályait. Mint fogalmazott, az egyetlen módja, hogy cselekvésre bírják a kormányt az, ha bojkottálják az ország több millió dolláros forgalmat lebonyolító halászati ágazatát. A GreenpeaceGreenpeace-aktivisták taposták össze a Nazca-vonalakat. szerint Új-Zéland nem tarthatja fenn tovább „környezettudatos” imázsát, ha hagyja kipusztulni az északi szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. énél élő maui delfineket.

maui-delfin-3

Új-Zéland halászati ipara szerint a helyi kormány már betiltotta a fenéken rögzített hálóval és vonóhálóval való halászatot egy hatezer négyzetkilométeres területen, és nincs rá bizonyíték, hogy a maui delfinek állománya túlterjedne ezen az övezeten.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!