A globális felmelegedés mértéke a NASA friss animációján

felmelegedes

A NASAEgy kis aszteroida lépett be a Föld légkörébe. évről évre kiad egy animációt, hogy vizuálisan is megjelenítse azt, amiről annyit hallani: drámaian emelkedik FöldA dél-atlanti anomália ellenére nem várható a Föld mágneses pólusváltása. ünk átlaghőmérséklete. A tavalyi évről már kiderült, a legmelegebb volt a mérések történetében, azonban még megdöbbentőA kutatókat is megdöbbentette a Tejútrendszerben felfedezett fekete lyuk mérete. bb, hogyha folyamatában látjuk mindezt. A NASA közzétett animációIlyen, amikor egy fekete lyuk elnyel egy csillagot. ján a kék színek az 1951 és 1980 közti átlagnál hidegebb hőmérsékletet jelölik, a narancssárga pedig az ennél melegebbet. A színek árnyalatai természetesen az egyre nagyobb eltéréseket mutatják. A globális felmelegedésA grönlandi jég jól bírja a klímaváltozást. immár vitathatatlan és ijesztő mértékű.

Az animáció az 1880 és 2015 közötti időszak 5 éves átlagértékei alapján készült

Tévhit a klímaváltozással kapcsolatban

A társadalomban a klímaváltozásEgyre gyakoribbak és hosszabbak az északi-sarkvidéki hőhullámok. miatti növekvő aggodalom teljesen jogos. A Föld globális felmelegedése ellen tett küzdelem szükséges, hogy élhető maradjon az emberekA Sziget hozta újra össze a szerelmeseket. számára a bolygó, csakhogy nem a Földet kell félteni. A Vox videója ugyanis rávilágít: nem a bolygóNASA: a Marsra lépést nem kerülheti el az ember. nk, hanem az emberiség van veszélyben. A civilizáció ugyanis a földműveléssel született, 12 ezer évvel ezelőtt, azóta pedig nem néztünk szembe olyan hőmérséklet-ingadozással, mint most.

A földművelés előtti több mint 130 ezer évben a jelenleginél sokkal nagyobb változások, akár 12 Celsius-fokos ingadozások is voltak. A Föld viszont túlélte a jégkorszakot és más, a mostaninál is drámaibb felmelegedéseket, a bolygónk tehát nincs veszélyben.

Mi emberek vagyunk veszélyben. A tudományAz év eddigi legnagyobb napkitörése. , az iparosodás, és megannyi, az életünket alapjában meghatározó jelenség azért alakulhatott ki, mert az elmúlt több ezer évben nagyon stabil volt a klíma. Most az a cél, hogy 2 Celcius-fok alatt tartsuk az átlaghőmérséklet-növekedést. A tudósok szerint ugyanis 3 Celsius-fokos változás már katasztrofális lenne. Nem a bolygóra, hanem az emberekre nézve. A Földnek egyáltalán nem újdonság egy ilyen változás, de a civilizáció számára igen. – írja a HVG


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!